Vet inte vad jag ska tro – annat än på mig själv

KOLUMNISTER

Så fort man öppnar en tidning som offentlig person så står det någonting om en själv, antingen bra eller dåligt.

När jag gjorde programmet ”Förkväll” med Kayo sa hon alltid att hon aldrig läser det som skrivs om henne. Hon menade att då måste hon tro på

både det som är bra och det som är dåligt. Själv läser jag allt som skrivs om mig, men försöker att bara tro på det som är bra – såklart!

Jag älskar verkligen att läsa skvaller och det har jag alltid gjort. Jag förfasas varje gång det står något sjukt om en känd person, och tänker till exempel: Herregud, är det verkligen kris mellan Brad och Angelina, de som verkade så lyckliga!

Sedan kan jag gå över till nästa sida och läsa något absurt om mig själv och tänka – vilka idioter de är som skriver så mycket skit!

Vem fan tror på det?

Men det är ju jag som tror på det. Jag som till och med vet att det mesta som står är ren och skär lögn.

Jag hoppas ändå på att någon liten detalj kanske kan vara sann.

Ett par som det skrivits flitigt om i sommar är Chippen och hans flickvän Oksana. Tidningen Café hyllar duon som om de vore Posh och Beckham. Medan sportdelen i kvällstidningarna samtidigt skriver att Chippen är en loser som ingen fotbollsklubb vill ha. En av de främsta fotbollsjournalisterna i Spanien sa att Chippen är en cirkusspelare, som borde jobba på cirkus och inte spela fotboll. Ändå står Chippen där på Cafés bilder och ser kåt ut med en Louis Vuitton-väska i ena handen och flickvän under andra. Undrar vad Chippen tror på själv? Är han en lyxlirare som ”checkar in” eller en clown som snart ”checkar ut”?

Linda Rosing är ett annat bra exempel. Från att ha varit hatad och utskälld driver hon nu en av de största bloggarna i Sverige.

Och även om många skriver elaka kommentarer till henne på bloggen får hon otroligt mycket mediautrymme. Antagligen för att människor vill läsa om hennes tankar och känslor.

Vad ska hon tro om hatkommentarerna om hennes barn på bloggen eller om det faktum att hon är omåttligt populär som kvällstidningarnas darling?

Och vad ska VI tro om Rosing?

Är hon ett mediagalet monster som utnyttjar sina barn eller en givmild primadonna som bara delar med sig av sitt liv på grund av sin kärlek till oss alla? Förhoppningsvis det sistnämnda!

Men i dagens samhälle kan man lätt ta på sig en roll och bete sig som något man inte är. Där man kan skapa en karriär av att säga rätt saker, eller fel för den delen.

Det kanske är så att vi aldrig kan veta vem eller hur någon egentligen är?

Jag tror bara att det är du själv eller din själ som har en aning om vem du är eller vad du gör på denna planet.

Och allt det andra som skrivs och trycks, vare sig du är en offentlig person eller inte, spelar ingen som helst roll.

ARTIKELN HANDLAR OM