En usel chef – för en undermålig stab

Foto: OLA AXMAN
Bostadsminister Mehmet Kaplan måste själv, via sin stab, ta ansvar för vilka tillställningar han deltar i, skriver Lena Mellin.

Tyvärr verkar bostadsminister Mehmet Kaplan vara en usel chef för en undermålig stab.

Då kan det inte bli annat än fel.

Mehmet Kaplan (MP) har rötter i Turkiet och är troende muslim. Han är dessutom bostadsminister i Sveriges regering sedan 18 månader tillbaka.

Det är tillräckligt för att många ska tycka mindre bra om Kaplan.

Därför behöver bostadsministern en stab som är lite bättre, lite kunnigare, lite mer på hugget än andra ministrars medarbetare.

Tyvärr verkar så inte vara fallet. För i så fall hade Mehmet Kaplan aldrig gått på middagen dit ordföranden i den svenska grenen av de Grå vargarna också var bjuden.

Grå vargarna är en avskyvärd organisation. Det är ungdomsförbundet till det högerextrema partiet Nationella aktionspartiet som numera ingår i regeringspartiet APK.

Det är fascistiskt, nationalistiskt, högerextremt och våldsbejakande. Grå vargarna ligger bakom hundratals mord. Mannen som attackerade och sårade påven på Petersplatsen 1981 hade varit medlem.

Det är uteslutet att Kaplan skulle vilja närvara vid en middag med en representant för den organisationen. Men när han bjöds på middag av ett turkiskt företagarnätverk i Sverige hamnade han vid samma bord som den svenske lokalordföranden för Grå vargarna.

Det innebär att en eller flera av Kaplans medarbetare inte har gjort sitt jobb. De borde nämligen ringa före varje tillställning som ministern planerar delta i och ta reda på vilka andra som förväntas komma. Annars riskerar Kaplan att dyka upp tillsammans med fler personer som han inte vill associeras med.

Krishanteringen tyder också på att även Kaplan måste rycka upp sig. Till Nyheter24 sade Mehmet Kaplan:

– Som gäst på en tillställning kan jag inte kontrollera vilka andra som är närvarande utan det måste organisationen som arrangerar tillställningen ta ansvar för.

Det blev inte många godkänt där inte.

Nej, han ska givetvis inte själv kontrollera vilka de andra deltagarna är. Det ska hans medarbetare göra.
Nej, det kan arrangören självfallet inte ansvara för, de vet väl inte vilka hedersgästen inte vill umgås med. Det måste Kaplans stab göra.
 

Kaplan baktalar sin pressekreterare som till en början tyckte det var lika illa att gå middag med Bert Karlsson som med lokalordföranden i Grå vargarna.

– Det är väldigt illa valda ord att jämföra Bert Karlsson med andra personer. Det får inte förekomma, säger Kaplan.

Han är uppenbarligen en superdålig chef för en undermålig stab. Då kan det inte bli annat än fel.

FOTNOT: En historia i historien är att Bert Karlsson vill polisanmäla Mehmet Kaplan för förtal för något som Kaplan inte har sagt. Somliga har för lite att göra.

avLena Mellin

ARTIKELN HANDLAR OM