Min kompis ollade Claes Månsson på nacken

KOLUMNISTER

Minns ni prästen som 2005 ollade hela sin kollegas rum? Visserligen gjorde han det via post-its, men ändå, det var en ollning. Han blev anmäld men inte dömd, det var ju trots allt bara en lek.

Vad är det med killar och deras snopplekar? Det pratas runkbulle, fäktning, helikoptern, kissbomben, kompisdockning och sist men inte minst alltså; ollning. Att olla handlar helt enkelt om att förnedra en person eller ett ting genom att pressa sitt nakna ollon mot föremålet.

Prästen är inte ensam: För ett par veckor sen var jag och hälsade på en kille i Stockholm, mitt tåg gick tidigt, men han masade sig ändå ur sängen och ut i hallen bara för att olla handtaget på min resväska – grundligt. Stackars den taxichauffören.

Två av mina ex, David och Mattias har båda vid olika tillfällen ollat min dåvarande rumskamrats blonda virvel då hon i godan ro satt och tittade på tv. David gjorde det av egen vilja, men Mattias fick jag uppvigla lite. Hon bara skrattade.

Min kompis Victor har tillsammans med två polare en rätt seriös ollningstävling. Den har pågått nu i ett par år. Just nu ligger Victor tvåa då han har ollat en traktor, en mink på naturhistoriska museet, samt, för att förtjäna sin andraplats: Claes Månssons nacke.

Killen på tredjeplatsen har ollat en flint men framför allt en äkta Picasso hemma hos en rik dam i New York. Det här är uppseendeväckande grejer, vad krävs egentligen för att komma etta i det här gänget? Jo, första platsen går till en viss Conny som för ett par år sen befann sig på ett X2000 mellan Stockholm och Göteborg. Conny, bakis som han var, dåsar till och när han vaknar upptäcker han att han fått en kupékompis. Men inte vilken som helst. Ingen mindre än Louis Herrey, han som brukade ha guldskor på åttiotalet, sitter plötsligt bredvid honom. Han sitter djupt försjunken i en bok, Conny ser att det är The book of Mormons, mormonbibeln. Plötsligt blir Louis kissnödig och lämnar kupén. Det skulle han inte ha gjort. Låt oss bara säga att boken fick vad den förtjänade samtidigt som Conny förtjänade sin förstaplats.

Jag skulle kunna fortsätta, men varför? Det är samma sak, killar som svinar och fräckar sig. Så jag undrar: Var är tjejerna? Varför finns det inga historier om oss? Vi borde ju gå i bräschen, våra kön har varit så hemliga, onämnbara och skuldtyngda att de om några borde få komma ut och leka. Bättre spår skulle det bli dessutom. Härmed uppmanar jag alla tjejer att använda fantasin och sen rapportera till mig.

Själv ska jag snigla (kvinnans motsvarighet till att olla) vilt, jag kan säga så mycket som att både Poseidon och Lotta Engberg ligger lite pyrt till just nu. Dessutom behövs det lekar, går allt enligt planerna blir både fladdermusen, mufflonfåret och slemfrallan de nya attraktionerna i mitt tjejgäng.

Lycka till där ute, jag väntar på mejl...

avKitty Jutbring

ARTIKELN HANDLAR OM