Mejla

Peter Kadhammar

Vår statsminister är glad - och SD fortsätter växa

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: URBAN ANDERSSON

KOLUMNISTER

Statsministern som sa att han skulle utlysa nyval stod i dag framför pressen och sa att han var glad.

Statsministern sa att han inte längre ska utlysa nyval och att han är stolt.

Statsministern, som sa att han skulle gå till val på samma budget som hade blivit nedröstad, sa att han uppskattar konstruktiva diskussioner.

Statsministern, som därefter inte skulle gå till val på den budget han nyss skulle gå till val på, sa till pressen att Sverige ska styras i ordnade former.

Statsministern, som sa att han skulle gå till val tillsammans med Miljöpartiet och sedan sa att han skulle gå till val ensam och i går sa att han inte ska gå till val alls, överlämnade ordet till Miljöpartiets Åsa Romson. Hon var också nöjd.

Statsministern betonade inför pressen att det inte ska vara möjligt med utbrytningar av enskildheter ur budgeten. Den som ägnat sig åt utbrytningar av enskildheter är hans eget parti, förra året, men det nämnde han inte.

– Den relativt starka ekonomi som Sverige trots allt har, sa statsministern i går.

För några veckor sedan sa hans finansminister att ladorna står tomma.

Statsministern sa:

– Vi tar ansvar.

Medan han talade stod oppositionsledaren bredvid och höll fast honom med blicken och följde läpparnas rörelser och ibland sänkte hon blicken och såg i hans manus, som om hon kontrollerade att han inte gjorde några otillåtna utflykter.

– Vi sätter vårt lands framtid allra främst, sa statsministern.

Sedan överlämnade han ordet till oppositionsledaren. Hon sa: Ansvar för Sverige, detta är en vinst för Sverige, den här överenskommelsen stärker Sverige.

Ja, socialdemokrater, moderater, centerpartister, folkpartister, kristdemokrater och miljöpartister var överens, överens.

Och Sverigedemokraterna fortsätter att växa.

Av: Peter Kadhammar

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN