Mejla

Peter Kadhammar

Önskelista för 2019: Artighet, skottpengar, skatt och mera GW

Publicerad:
Uppdaterad:

Snart är 2018 äntligen slut och det är dags att ta itu med 2019, ett år som kommer att gå till hävderna som framgångens, förståndets, empatins, den positiva omprövningens, lärdomens, kulturens och kärlekens år!
Här är vad jag hoppas av 2019:
* Svar på frågan om det finns en enda normal människa i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp. Skandalerna tycks aldrig ta slut. Senast var det SD–medlemmen i konstitutionsutskottet, alltså en av Sveriges viktigaste lagstiftare, som startat ett anonymt konto på Facebook där man bland annat får tips på hur man drogar kvinnor vilka är att "betrakta som kött".
* Att melodifestivalen äntligen upphör och ersätts av en nationell årlig fest för fri jazz.
* Att vi inför rejäla skatter på koldioxid, inget duttande utan åtgärder som visar att vi menar allvar. Börja med att chockhöja skatten på bilar som Porsche, Ferrari, Maserati och alla stadsjeepar.
* Att stockholmare åter blir artiga, håller upp dörren för varandra, ser varandra i ögonen och går hemifrån fem minuter tidigare på morgonen så att de slipper halvspringa med blicken i fjärran under morgonrusningen.
* Att miljöförvaltningen instruerar den tjänsteman som skjuter duvor att med paintballgevär jaga personer som använder stadsmiljön som racerbana för cyklar.
* Att vi inför övervakningskameror vid stoppljusen så att de som kör mot rött automatiskt mister körkortet.
* Att den polska författaren Hanna Krall eller albanen Ismail Kadaré får Nobelpriset i litteratur.
* Att Europas järnvägssystem kopplas samman så att vi kan börja resa civiliserat igen.
* Att Theresa May får vakna åtminstone en morgon och tänka: I dag ska det bli trevligt att gå till jobbet, få något gjort och träffa alla lojala och uppriktiga medarbetare.
* Att Stefan Löfven vaknar en morgon och tänker: Nu vet jag vad socialdemokratins framtid är.
* Att alla unga människor som börjar arbeta är kloka nog att gå med i facket.
* Att EU visar solidaritet och ger Ukraina kraftfullt stöd.
* Att vi får en rejäl vinter med mycket snö som övergår i vårväder och härlig sol första mars.
* Att de som mailar mig i mån av möjlighet ska undvika ord och fraser som lös skruv, helt sjukt, korkad, sjuk i huvudet, Stasiaftonbladet, Islamobladet, äckliga pajas, kommunistpack, politiskt korrekt och, till den som kräver utredning om en av mina senaste kolumner och som vill bli "underrättad om vilka åtgärder ni kommer att ta annars kommer jag att bli tvungen att polisanmäla". Det sista är ju onödigt eftersom läsaren inte får något svar från polisen heller!
* Nyhetschefen vädjar till mig att ta med en önskan från henne. Alla som skriver i tidningar och därmed anser sig ha rätt att ta andra människors tid i anspråk: lär er kommatera till att börja med och fortsätt sedan med resten av kursen i elementär grammatik!
* Att "På spåret" fortsätter i minst 20 år till. Jag har inte sett ett enda avsnitt men finner kanske tid en kväll i framtiden när jag inte har angelägnare saker för mig. Jag har förstått att flera personer finner programmet underhållande.
* Att SvT visar "En ding ding ding värld" med den briljante Terry Thomas.
* Att Leif GW ombeds uttala sig om klimatkrisen, regeringskrisen, poliskrisen, viktkrisen, de monoteistiska religionernas framtid, trafikkrisen, EU–krisen, skrämda hundar under nyårsfyrverkerierna, Jemenkrisen samt om det där galna fruntimret i "Hollywoodfruar" som glömde att betala ett par svindyra solglasögon och blev ett hjälplöst offer för polisutredning, falska anklagelser och offentlig chikanering. Annars vet jag inte vad jag ska tycka.
* Att alla som säger "ta höjd för" när de menar "förbereder" får skriva korrekta meningar som inte är fyllda med nya idiotiska modeord 100 gånger på svarta tavlan.
Gott nytt år förresten.

avPeter Kadhammar

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM