Nej, du behöver ingen deo för underlivet

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Här är en sak jag inte visste fanns: underlivswipes. 

Hos oss använder vi fortfarande våtservetter eftersom vi har ett barn som precis lämnat blöjlivet. 

”Mamma, ni får aldrig sluta köpa våtservetter, jag kan inte leva utan dem”, säger den av döttrarna som gnuggar bort sitt smink med dem. Ingen risk, vi använder dem till allt. Jag har ingen aning om vad de innehåller men de är bättre än kemtvätt. Allt vi någonsin har spillt i soffan har försvunnit som i en reklamfilm. 

Så, det finns alltså wipes för underlivet? Väntar ni lite medan jag kollar upp saken?

På Apoteket hjärtat finns ”10 produkter för ett underbart underliv”, bland annat ACO cleansing wipes för snabb och smidig uppfräschning (till skillnad från vadå? Det långsamma julbadet?) 

”Lätta att ta med” är de också. För de där gångerna när man går på stan och bara åh nej, smutsig i fittan!

Försöker du förtvivlat vänja dig vid att läsa ordet fitta? Då heter du förmodligen min mamma. Förlåt, men du lärde mig att det inte är viktigt vad man kallar saker; och en fitta är en fitta oavsett vad vi kallar den, precis som Shakespeares ros. Och på tal om ros så är det så en fitta helst ska dofta. Ekologisk rosfitta, utan diverse geggamoja som ingen orkar med, men den ska förstås inte vara torr heller. En hårlös liten sak att vifta framför folk med smak för det läckra i livet. Och så får inte läpparna hänga ut. Kan de tryckas in? Har någon provat? 

Visste du förresten att du har ”svettkörtlar i intimområdet och vid ljumskarna”?

För denna olägenhet finns en deodorant, som är vegansk. Vegansk, ursäkta mig medan jag skrattar ihjäl mig. Så den är alltså inte testad på getfittor men ska rollas av unga tjejer så att de luktar coconut i sitt wipeområde?

Att vara fyrtio är att plågsamt minnas experimenten man förväntades utsätta sig för som ung men samtidigt tacka den gode slidguden att man inte är ung nu och förväntas dra en parfymerad servett genom skötet. 

Jag förstår att det är bekymmersamt för företagen som tjänar pengar på osäkra kvinnor att det bästa för fittan är att låta den vara ifred. 

Men en fitta är som människor är mest; bör ej irriteras. 

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN