Vem tänker på den illaluktande penisen?

KOLUMNISTER

Joachim åkte till stormarknaden i kvällningen och som brukligt skickar jag ett par eftersläng-sms om sällanköpen som alltid glöms. Havreflingor, olivolja, tomatpuré och trosskydd.

Trosskydd.

Vad är det egentligen trosorna ska skyddas ifrån? Snippans dödliga giftsekret?

I USA heter det pantyliners. Det låter nästan som partylina, lite festligare, inte sant?

När Joachim kom hem med matkassarna stod det klart att han plockat på måfå och fått med sig en förpackning parfymerade trosskydd.

Jag satte igång att rasa och förklarade för döttrarna att dofttrosskydd är marknadens sätt att förtrycka kvinnor och göra grova pengar på vår osäkerhet.

Jag vet hur en del av er känner nu. Varför ska jag röra mig i de nedre, privata regionerna i en text som kan läsas av miljoner? Därför att mina och andra kvinnors nedre regioner är politik. Regionalpolitik om ni vill. Allt är politik och kvinnans kön är inget undantag.

Jag är en stor tjej nu. Jag skäms inte, jag har lärt mig att leva med mitt kön, jag kan få hem ett paket trosskydd med parfym utan att ta skada. Jag kastar dem i soporna, på det att soporna doftar gott, och sätter mig att skriva en upprörd kolumn om saken.

Men unga tjejer. Vad ska de tänka? Att det är lika självklart som att tvätta sig i armhålan och borsta tänderna?

Varför finns det inga doftgranar för penisen?

Luktar inte snoppen avlopp ibland? Och kissdroppet när de inte orkar torka av änden på sitt urinrör, det där lilla efterdroppet, hur ska vi göra med detta? Hur ska vi kuva män och deras odörer och dessutom tjäna grova pengar på kalsongskydd?

I helgen såg jag och min syster en man som stod och kissade mot en husvägg klockan 10 på förmiddagen, precis intill ett i övrigt trivsamt promenadstråk.

Först blev vi arga, stod och tittade på honom så att han skulle skämmas. Det gjorde han naturligtvis inte. Är man en man som kissar mot en vägg i dagsljus så lider man troligtvis inte av skam.

När vi hade slutat vara arga blev vi uppgivna.

”Jag vill inte leva i den här världen” sa min syster.

Vi fortsatte gå. Jag tittade på fläcken han lämnat efter sig. Den såg ut som Afrika upp och ner.

När vi hade gått så långt att väggen var bakom oss började jag tänka på mannen och hans kalsonger. Han skakade liksom inte ens av snabeln innan han tryckte in den och gick därifrån med händerna i fickorna.

Hur mycket kiss är det i hans kalsonger nu? När kommer han byta till rena nästa gång? Ska han upp mot stan nu? Ska jag ta i samma handtag som han?

Jag tänker låtsas att jag lever i en jämställd värld och att han skyddade sina kalsonger med parfymerat trosskydd.


Tandlossning
Snart är det påsk. Jag minns förr om åren när jag tyckte att det var en härlig högtid med mycket gott. Nu stänger jag in mig med mina chokladkaniner och väntar tills sockermammorna har rasat färdigt.

Ägglossning
Om man vill ha något nytt och spännande i sitt påskägg i år så kan man med fördel lägga ner sin tillagade moderkaka. Forskning visar nämligen att det finns absolut inga hälsovinster med att göra det.

ARTIKELN HANDLAR OM