Tack Gud för att gamla trender går ur tiden

KOLUMNISTER

Min lillasyster är så jävla kär i sin tjej. De är varandras raka motsatser, som två sidor av ett mynt. Men precis som mynt blir de kompletta tillsammans.

Hon la upp en instagrambild en gång och skrev ”längtan efter ett hem ekar i oss alla, den trygga plats dit vi kan gå precis som vi är utan att bli ifrågasatta”. Det är snart ett år sedan, kanske menade hon inget speciellt eller så var det ­exakt det hon gjorde, jag har aldrig frågat, men jag kom att tänka på det igen i går.

När en ledande kyrko­politiker gick ut och sa att homosexualitet ”bara är en trend”. Att det är ett ”val” bland unga som sen ”inte är så lätt att ta sig ur”. Vet du vad, herr kyrkopolitiker? Du har rätt. Min lillasyster är så jävla trendig. På så många sätt.

Hon är orädd och äkta, ifrågasätter allt hon inte ­förstår eller tycker är fel. Som den gången hon såg svart när en kille attackerade hennes tjej mitt på öppna gatan. Hon var inte sen att skrika högt, att kräva att ­andra skulle se och agera.

Hon är frispråkig och rak. Som den gången när folk ­påstod att hennes första flickvän var en fas och hon himlade med ögonen. ”Det är alla andra som är i en fas”, svarade hon.

Hon är modig och utan fördomar. Som den gången när hon var fjorton och sparkade upp dörren till garderoben i en liten stad där alla former av kärlek ännu inte hade hittat ut.

Hon är analyserande och ett steg före. Som alla gånger hon svarat nej på frågan om hon har pojkvän, för att det är sant, men utan att tillägga ”men jag har tjej”. För att hon tycker att 2016 ska folk fråga vem hon älskar utan att ha normen som

avsändare.

Hon är en person av sin tid. Poserar med sin flickvän på instagrambilder från alla världens hörn med hashtags som delar deras kärlek ­längre än så.

Min lillasyster är den ­trendigaste jag känner. På så många sätt.

Och vet du vad herr kyrkopolitiker, du har rätt när det gäller en sak till. Kärlek är en trend. En livsnödvändig sådan. Och det bästa? ­Vissa trender är här för att stanna.

De gamla, omoderna, omänskliga däremot - de går ur tiden. Tack gode Gud för det.