Ralf Edströms bråk på Twitter fick lyckligt slut

KOLUMNISTER

Det gamla fotbollsproffset Ralf ­Edström har semester, välbehövd sådan­ efter sitt arbete som expertkommentator för ­radion under fotbolls-VM. Han är nere i Torekov, sitt älskade Torekov. Det är kväll, han går på stranden, ljumma vindar i skymningen. Plötsligt möter han ­någon i dunklet. Han tycker sig känna igen mannen.

Är det inte Mattias Concha, Malmö FF:s fotbolls­spelare? Jo, visst är det väl han! Edström hälsar kort, hej, och Concha svarar kort, hej, och så passerar de varandra under lanternorna där nere vid hamnen.

Kvällen därpå. Ett dygn har gått, men Edström kan inte lämna mötet med ­Concha i fred. Han är brydd, ja rent ­bekymrad. Det är nåt som skaver! Samma kväll han mötte­ Concha så hade ju ­Malmö FF match på Malmö Stadion. Hur kunde Mattias Concha spela match i Malmö­ samtidigt som han befann sig i hamnen i Torekov? ­Edström grunnar och funderar. Det mänskliga psyket är förunderligt, dess vägar är ibland outgrundliga. Det enklaste för Edström hade väl varit att sluta sig till att det var någon som var lik Concha som han såg. I stället går Edström in på Twitter och skriver till Concha: ”Mattias Concha det var du i Torekov i går eller? Pinsamt men ni hade ju match!”

Mattias Concha hade spelat match i Malmö dagen innan. Han hade inte varit i Torekov. Han blev väl konfunderad av meddelandet. Så han skriver: ”Vad yrar du om?”

Det som händer nu är ­märkligt. Det hör kanske till saken att klockan var tolv på natten, Edström var möjligen trött. Plötsligt vredgad svarar han ­Concha: ”Du utger dig för att vara Mattias Concha! Tycker du är ett stort rövhål!! Sno en killes indentitet! Hoppas jag har fel!”

Ralf Edström tror alltså fortfarande att det var den riktige Concha han mötte i Torekov. Och han är över­tygad om att personen på ­Twitter är en falsk Mattias Concha, att en bedragare kidnappat Mattias Conchas Twitterkonto och nu ger sig på Edström.

Det blir förvirrat sen där på Twitter. Upprörda känslor i natten. Mattias Concha försöker lugna Edström, och ­bedyrar att han är den riktiga Concha och att han inte varit i Torekov. Edström är misstänksam, men låter sig sakta bli övertygad. Och klockan ett på natten tar samtalet slut, Edström säger till Concha att han ska vara rädd om sig och sen är konversationen över.

Och Twitterfeeden tystnar.

Och jag ligger där i sängen, varm och lycklig.

Tack, Twitter, för att du finns.

ARTIKELN HANDLAR OM