Henrik Torehammar

Sanningen: Det är männen som är diskriminerade

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Mansrättsaktivister går gärna till gymmet efterom ”tyngdlyftning gör dig stark och fyller dig med manligt könshormon”, skriver Henrik Torehammar.
Mansrättsaktivister går gärna till gymmet efterom ”tyngdlyftning gör dig stark och fyller dig med manligt könshormon”, skriver Henrik Torehammar.

“Jag är här för att ta tillbaka mitt kungadöme! Du kan inte kontrollera mig med din fitta längre.”

Chet var en tjock producent med ett drogproblem. Men nu är han tillbaka efter att ha lärt sig döda djur med sina bara händer och gått ned sjukt mycket i vikt på ett stenåldersläger i Sydamerika. Hans forna affärskompanjon och älskarinna bara skrattar åt honom.

Scenen utspelar sig i tv-serien “Unreal” men Chet finns i verkligheten. Han är en mansrättsaktivist. En rörelse som vuxit upp i internets skumma gränder som feminismens onda tvilling. Till exempel gruppen “The red pill” på Reddit.

De ser inte en värld där kvinnor bedöms främst efter sitt utseende, tjänar mindre än män och framför allt dödas av sina partners.

Nej. För precis som i Matrix har de svalt det röda pillret och inser nu “sanningen”: det är ju män som diskrimineras i samhället!

Rödpillrarna är liksom många män i grupp, lite fanatiska. Allting handlar om “regler”. Du får aldrig låta en kvinna ta initiativet, aldrig träffa någon på nätet innan du möter henne i verkligheten och aldrig dejta ett ex.

Och framför allt måste du gå på gymmet. För tyngdlyftning gör dig stark och fyller dig med manligt könshormon. “The natural high from testosterone racing through your body can cure a lot of problems.”

Har du ett problem? Tynglyft bort det!

Det finns också en varning för att dejta kvinnor som är “bisexuella, har regnbågsfärgat hår eller flera piercingar”.

Hör du ljudet? Horden av kvinnor som rusar till piercingsalonger, frisörer och närmaste RFSL-klubb för att lösa medlemskap.

En annan del av manosfären är “Men going their own way”-rörelsen. Vars slogan är “Rädda en man - stoppa ett bröllop”. Och inget manscommunity är komplett utan teknisk jargong som SMP (sexual market place), PUA (pick up artist) eller HB/UB-skala (Hot bitch/ugly bitch).

Man ba: Ni får jättegärna gå er egen väg. Långt bort från resten av oss.

Feminismen har förändrat samhället i grunden. Men att kvinnor får rättigheter och att könsroller utökas skrämmer vissa. Några män försöker backa evolutionsbandet och bli rakade apor. Muskla upp sig och använda töntiga förkortningar.

Men denna rörelse som är besatt av styrka är också besatt av att vara offer. Det är män som blir diskriminerade, det är de det är synd om.

Kanske det inte ens är värt att bli så upprörd över detta sexistiska kvinnohat. För när seriens Chet lyckats mygla sig tillbaka in i verksamheten för att ta tillbaka sitt kungadöme så vill han formalisera utmaningen med ett handslag.

“Låt bäste man vinna.”

Kvinnan som efterträtt honom svarar:

“Det gör hon vanligtvis”.

-

Brexitomröstningen. Sverige håller på att förlora en av sina bästa kompisar i en idiotisk folkomröstning som domineras av rasism.

+

Marcus och Martinus. Tänk dig att en 12-årig Justin Bieber doppades i The Pinks och sjöng på norska. Denna tvillingduo är svaret på alla frågor du inte visste att du hade.

Publisert: