Det får fanimej vara nog nu

Foto: ALEXANDER TILLHEDEN
Efter We Are Sthlm förra året uppdagades ett antal fall av övergrepp på unga tjejer. Nu går startskottet för festivalen igen.

Tipsa | Aftonbladet

Nu får det vara nog.

Efter en sommar av festivaler där unga tjejer, till och med barn, har anmält att de blivit sexuellt antastade och även utsatta för våldtäkt, så kände vi på Aftonbladet att vi måste göra vad vi kan. Vad vi kan bidra med för att göra Sverige till en tryggare plats för våra ungdomar.

Våra döttrar och systrar, kusiner och vänner har precis lika stor rätt som alla andra att besöka festivaler och konserter utan att behöva känna sig rädda.
I våras drog vi i gång vår satsning #inteensam där jag själv och många, många kvinnor och unga tjejer vittnade om olika former av övergrepp. De kan, som i mitt fall, skett för 30 år sedan. De kan, som i många andras berättelser, skett för bara en vecka eller ett år sedan.

Efter festivalen We Are Sthlm för just ett år sedan uppdagades ett antal fall av övergrepp på unga tjejer och nu går startskottet för samma festival igen. Stockholm stad, som står bakom We Are Sthlm, har förstärkt säkerheten ordentligt med bland annat fler kameror och vakter och vi från Aftonbladet kommer att vara på plats för att även vi bidra med vad vi kan.
Vi har hela veckan ett tält i Kungsträdgården där du kan känna att du är just inte ensam, att vi är många som upplevt detsamma.

Och i kväll är det Aftonbladets stora fest Rockbjörnen där många vuxna kommer att finnas i publiken. Vi har alla västar på oss där det står Rockbjörnen och #inteensam.

Vi finns där för dig, haffa oss i publikhavet eller kom till vårt tält om du bara vill prata eller ha hjälp.

För du är inte ensam.

Det får fanimej vara nog nu.

Här hittar du vårt tält

Aftonbladets #inteensam-tält står mitt i Kungsträdgården nära festivalinformationen. Välkommen hit!

avSofia Olsson Olsén

ARTIKELN HANDLAR OM