Mejla

Peter Kadhammar

Jag känner mig skitig när jag läser den hatiska Facebooksidan

Publicerad:
Uppdaterad:

Vi lever i ett land styrt av gängkriminella, de kallas politiker.

Sverige har sålts ut till miljontals chimpanser.

Dom är inte så intelligenta som apor!!

Jag ägnar förmiddagen åt att läsa en sida på Facebook. När jag börjar har sidan 169 013 medlemmar. Det är fler än vad Socialdemokraterna och Moderaterna har tillsammans.

Efter en stund känner jag mig skitig, den känsla man kan få om man lyssnar på någon som bara vräker ur sig arga, bittra och negativa kommentarer. Allt går åt helvete men det finns enkla, drastiska lösningar.

Foto: Jerker Ivarsson
På Facebooksidan ”Stå upp för Sverige” målas en bild av att Sverige är på väg mot undergången.

”Dödsstraff” skriver en man vid namn Tomas om den person i Göteborg som mördat sin fru och sina två barn. ”Mer och mer bevis att en ARAB inte hör hit i vårt svenska samhälle”, skriver en kvinna, Rose-Marie.

Det är den typen av kommentarer som förr kunde inflyta anonymt till tidningarnas ledarsidor. De kom i tunna kuvert utan avsändare, ofta handskrivna brev fyllda av avsky för politiker, invandrare, byråkrater – samhället.

På Facebooksidan ”Stå upp för Sverige” undertecknar skribenterna med fullständiga namn. En del går inte att finna i befolkningsregistret men de flesta verkar äkta. Sidan har fyra administratörer dessutom. Av deras profilbilder och inlägg förstår jag att de är aktiva sverigedemokrater.

De har samma funktion som tidningarnas insändarredaktörer förr. Jag har skrivit till dem för att fråga hur de arbetar. Men de har inte svarat.

”Stå upp för Sverige” har tydliga regler för inläggen, till exempel ingen rasism, inga personangrepp, inget hat. Respektfulla inlägg. De som skriver är själva ansvariga för sina ord.

Det låter bra och ansvarsfullt men jag får inte ihop reglerna med det jag läser. Om en imam: ”Shoot the ... MOFO!” Skjut morsaknullaren. Undertecknat Joakim.

Om Carl Bildt efter söndagens debatt med Jimmie Åkesson: ”Han tror att han skall få en stjärna i kanten av pappa Soros”. Undertecknat Lars.

Så kryper den ungerska bilden av en judisk konspiration in även i Sverige. Den judiske finansmannen George Soros får ju representera allt ont och hotfullt utländskt i Ungern där demokratin monteras ner. Även Carl Bildt styrs av juden Soros. Antisemitismen är omöjlig att missförstå i inlägg där ordet jude demonstrativt utelämnas:

”TV fyra ägs och drivs av bokförläggarna av icke nämnt ursprung”. Undertecknat Mikael.

När jag läst en stund har medlemsantalet i ”Stå upp för Sverige” sjunkit med tio personer till 169 003. Sidan lever. Medlemmar kommer och går, en del inlägg har hundratals kommentarer.

En bild föreställande en gammal kvinna som rotar i en sopkorg. Hon har rollator. På bilden bredvid står Stefan Löfven, Gustav Fridolin, Åsa Romson, Alice Bah Kuhnke och Mikael Damberg och skrattar. Text: ”Nej du kärring, vi lägger skattepengarna på ensamkommande skäggbarn.”

Bild på en flinande Stefan Löfven. Pratbubbla: ”Jag skiter totalt i hur det går med Sverige så länge jag får en fet lön och kan leva på att ljuga och blåsa pensionärerna.” Publicerad av Elisabeth.

Bild på Löfven: ”En till överlevande abort efterbliven!”

Avskyn för Socialdemokraternas ledare är intensiv, den är mer än intensiv, den är ett brinnande hat. Lika intensiv är beundran för Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson.

Teckning: Jimmie Åkesson sparkar Stefan Löfven i skrevet. Text: ”Avgå!!!! Ditt jävla kräk!”. Insänd av Stefan.

I denna värld av svart och vitt, avsky och förakt, blir SVT:s utfrågning av Åkesson ett attentat inte bara mot Sverigedemokraterna utan mot vårt land: ”Rabiata marxister. Utländska och inhemska globalister för att inte tala om hela deras konspiratoriska anhang.” Undertecknat Kristian.

”Usla PK–journalister som utfrågade, men en bra prestation av Jimmie.”

I det sammanhanget blir SVT:s utfrågare som skickade av djävulen själv: ”Man ser falskheten lyser dom i ögonen”.

SVT:s Camilla Kvartoft kallas i olika inlägg jävla pajas, otrevlig människa, kärring och ful apa.

Jag tar en paus. Jag har bara skrollat inläggen för de senaste timmarna. Jag vill duscha. 169 000 medlemmar. Är detta Sverige? Är detta Landet Lagom? Landet där vi skämtar om vår konflikträdsla, vår ständiga strävan efter samförstånd? Är detta landet där tryggheten varit samhällets övergripande mål – nu ett land med så mycket rädsla och otrygghet?

”Mina barnbarn har rätt till ett liv utan påtvingade sharialagar, burka och böneutrop!” Undertecknat Karl.

”Du får jobba till 70 men tänk på hur många afghaner du får försörja.”

Kommentar till en tidningsrubrik som säger att svenska ekonomin går som tåget: ”Vilket tåg? ahh det tåget som kommer att gå till helvete”.

Text på röd platta: ”Valet handlar om Sveriges överlevnad.”

Jimmie Åkesson brukar anklaga sina politiska motståndare för att ljuga. Alltid ljuger de – ljuger, ljuger, ljuger! Samma världsbild präglar ”Stå upp för Sverige”. En naturlig följd av det blir att man heller inte kan lita på valresultat eller opinionsmätningar.

Allt är fejk, bluff, konspirationer. ”Att tro på Sifo är som att tro på Bagdad Bob ... en desinformationscentral”. Undertecknat Jan.

En del tror att Makten förbereder ett manipulerat val genom att redan nu visa att Sverigedemokraternas stöd viker. Andra tror att de ljugande opinionsinstituten kommer att avslöjas på valdagen. Åter andra fruktar att rösterna inte kommer att räknas korrekt. USA borde skicka hit valobservatörer.

När jag läst en förmiddag kollar jag igen hur många medlemmarna är. De har sjunkit något till 168 995. Nya inlägg fyller på. Inlägg efter inlägg. Sidan är oändlig, en oändlig klagovisa över ett Sverige på väg mot undergången.

Socialdemokraternas och Moderaternas gemensamma medlemstal är 134 545. Det är de som i kraft av sin storlek och sina visioner satt tonen för det politiska samtalet i Sverige. Är det historia? Är det en sida som ”Stå upp för Sverige” som sätter samtalstonen i det nya, moderna Sverige? Hat. Förakt. Rädsla.

Det om något betyder civilisationens undergång.

avPeter Kadhammar

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM