Hycklande journalister är värst av alla

KOLUMNISTER

Det gängse hyckleriet nådde nya höjder förra veckan när ett så kallat paketproffs uppträdde i TV4:s morgonsoffa och visade hur tittarna skulle förpacka julklappar.

Hon slog flinkt in det ena konstfärdiga paketet efter det andra; kuber och tetraedrar i granna omslagspapper. Men när hon kom till banden runt paketen höjde hon ett förmanande pekfinger.

Man skulle inte krulla dem, utan klippa dem kort efter knuten, ”för att spara miljön”.

Jodå, så att ...

Snart har själva termen politiskt korrekt förlorat sin betydelse. Vartenda särintresse kan bevisa vad som helst hur som helst, bara det handlar om miljön, den nya religionen.

Och journalisterna är värst. De är alltid värst, eftersom de är flockdjur och proffs på att följa med strömmen.

Tidningen Resumé redovisade en intressant undersökning i årets sista nummer. Den var gjord av journalisten Kerstin Ekberg och handlade om var journalister bor. Det visar sig att journalister helst inte vill bo i arbetarområden, men att de gärna bor i före detta arbetarstadsdelar.

Västra Södermalm i Stockholm, till exempel, det område som förr kallades ”Knivsöder”, är Sveriges mest journalisttäta. Där är nästan tre procent av befolkningen journalister.

På hela Södermalm bor det två procent journalister, vilket är skrämmande. (Ja, jag bor själv på Söder, men det var innan de andra pajasarna kom.)

Lite bättre ställda journalister i tv-branschen bor förstås i Bromma och Nacka, där de utgör cirka en procent av befolkningen. De södra förorterna till Stockholm passar också bra.

I Göteborg bor journalisterna helst i Masthugget, Vasastan och Majorna. I Malmö föredrar murvlarna City.

Om ni vill veta vad många journalister – och en del högavlönat reklamfolk – har för sig under sin betalda arbetstid så ska jag bjuda på några citat från artikelkommentarerna på nättidningarna Dagens Media och Resumé. Båda organen publicerar glatt mängder av grova personangrepp, skrivna av kräk som inte vågar uppge sina riktiga namn. Jag har anonymiserat dem som kräken angriper.

LOLLA: Sparken ska du ha. SPARKEN!

FRED RIK SMUTSTVÄTT: Hygiarne von Högerpatrask, ta en rutten falukorv och stoppa upp den dit ljuset aldrig når...

STHLM: Jag mår dåligt när jag ser och hör dig! Mer bitter kvinna får man leta i efter i svensk media. Vad vill du komma M? J känner jag personligen och har bara gott och säga om denna person. Vass och skarp som fan i rutan och på fritiden en mycket sympatisk och humoristiskt person. M, ät lite julskinka och gå hem och lägg dig!

MICKE: Y är åter en journalist som kommer få en och annan att spy över Expressen igen. Det konstiga är att ingen bryr sig, Hoppas du blir magsjuk under julen!!!

12 12 12: jävla sossar och kommunister... usch jag spyr.

SYCMAB: Hahahahaha, Z som försäljningschef. Mycket roligt. Behåller hon titeln som Inköpschef också? Jag tror snart hon tar över VD-stolen sen kommer ALLA att sluta på företaget. Lycka till! och det menar jag verkligen inte.

XXX: Gå och dränk dig din äckliga (S)(V)T -tant!

KLAS KATT: X är en skitstövel och amatör som inte vet sin plats. Avsked nästa!!!!

LAZER: C är världsmästare på att skylla ifrån sig, det är aldrig hans fel någonting...han dåliga affärssinne, ledarskap och vidriga falskhet är en rutten kombination...ut med människan...!!

MIRRAN: När det blev känt i den internationella tv-världen att F lyckats snacka till sig jobbet, skrattades det högt och rått! Den damen förnekar sig aldrig. Bli inte förvånade när ni ser henne svassa runt med A på mingel partyn, hest viskande fram sina genialiska programideer som kommer att bräcka världens alla PS stationer. Pengar har hon alltid lyckats göra av med, ups, andras pengar....våra licenspengar.

Så där håller de anonyma idioterna på, och det är ynkligt av Resumé och Dagens Media att publicera skiten.

ARTIKELN HANDLAR OM