Mejla

Ronnie Sandahl

Publicerad:
Uppdaterad:

Måltidshistorier om all möjlig skit

Publicerad:
Uppdaterad:

Fråga mig inte hur.

Restaurangen är rekommenderad, luftig och antagligen hipp för att vara i Göteborg. Vi är ett bord med barndomsvänner, syskon, flickvänner som ska presenteras. Två glas in i stämningen. Och fråga mig inte hur, men från någonstans anländer isbrytaren. Den som inte bara bryter isen, utan kraschar rakt igenom kajen, skövlar allt i sin väg och fortsätter ut på andra sidan.

Samtalsämnet som lika gärna hade kunnat vara korpfotboll.

Men som inte är det.

Det är Sara som plötsligt berättar om en kusin som jobbade på restaurang. Och en kväll påkallade en kvinna kusinens uppmärksamhet. Hon ville upplysa personalen om att hon hade råkat bajsa på golvet. Personalen städade och kvinnan försvann in på toaletten.

Och här kommer det konstiga: När kvinnan kom ut från toaletten satte hon sig vid ett bord och beställde in mat.

Det är inte direkt hårdhudade undersköterskor med spyor på armbågarna runt bordet, det är civilingenjörer och banktjänstemän, det är författare och skådespelare, det är arkitekter.

Fisförnäma jävlar.

Ändå avhandlas plötsligt fler nyanser av brunt än Killinggänget någonsin vågat drömma om.

Bajset förenar oss.

Fredrik berättar glatt om barndomsvännen som på en chartersemester fick sin svårt bakfulla flickvän att kräkas i dörren in till toaletten eftersom han medvetet struntat i att spola efter sig.

Någon annan om den medelålders kostymmannen med magbesvär vars t-banetåg stannade i en tunnel och släcktes ned, som då valde att uträtta de mest prekära behoven i sin högra sko.

Och jag berättar om glasspaketet. Vännen till en vän i en mellanstor svensk kuststad som en dag köpte en Big Pack med smakerna jordgubb, vanilj och choklad. Han gick hem, gröpte ur chokladen och gick på toaletten. Fyllde chockladfacket med duvetvad, promenerade till Konsum och tryckte ned paketet i frysdisken igen.

Jag tror förstås att jag har rammat botten med råge. Det finns inga vidrigare historier att berätta. Förstapriset till Sandahl. Tillbaka till bostadsrättspriserna igen.

Men raskt kontras det med en färsk historia från Åland om ett fyllo som på en av öns två nattklubbar drog ned byxorna, satte sig ned och bajsade rakt på dansgolvet.

Det var för övrigt då en av nattklubbens vakter rusade fram till den skyldige och sa:

En gång till och du åker ut!

Av: Ronnie Sandahl

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN