Sorgligt att en grisbonde ska få sätta agendan

Ni kanske tycker att motståndet i form av Womens march mot Trump är massivt. Men då har ni inte hört talas om grisbonden.
Herregud vilken motståndshjälte!

Det var så här. Grisbonden fick höra att en skola hade en affisch som påstod att ”den globala kött och mejeriproduktionen påverkar klimatet lika mycket som bilar, flygplan, båtar och lastbilar gör tillsammans”.
”Det är ett påstående som är helt felaktigt” säger grisbonden. En snabb titt i
Naturskyddsföreningens rapport ”Det subventionerade köttet” visar att affischen är baserad på ett direkt citat från skrivelsen.
Men det är klart, är man grisbonde så vill man förstås tolka buskapet på samma sätt som mina barn tolkar ”Gå och lägg dig nu” som ”Gå och lägg dig när det passar dig”.

Grisbonden hävdar vidare att ”allt vi gör ger något tillbaka”. Han ger nämligen någonting tillbaka eftersom hans grisars bajs driver två stadsbussar och ger därmed sig själv lika stor betydelse i kretsloppet som klorofyll.
Och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta eller ångestskrika in min huvudkudde.
Grisbonden visste precis vad han skulle göra. Han åkte till skolan och plockade ner planschen.
Eftersom den jiddrade med hans näring.

Affischen hade förresten satts upp i samarbete med vegetariska världsdagen och varje normalbegåvad person inser att den är lika kontroversiell som barndomens ”Barn är mjuka, bilar är hårda”.
Men om man ska resonera som en grisbonde så borde även NTF:s uppmaning ha rivits ner från skolväggarna eftersom en bilhandlare kan hävda att bilar faktiskt ger något tillbaka. Skjutsa gravida kvinnor till sjukhuset och sådana saker. Logiken är lika jämmerlig.

Om man inte lever som vegetarian så är det omöjligt att sätta sig in i den massiva köttopposition varje vegetariskt inslag renderar.
Vi lever i en fantastisk tid då medicinsk marijuana precis fått grönt ljus för två personer i Sverige. Men att ÄTA gräset? Ring din lokala grisbonde, sohållare i alla kommuner, förenen eder!
Kommunalrådet gjorde avbön. Ansvariga på kommunen, som godkänt affischen 2016, kände plötsligt inte till den. Beröringsskräcken kunde inte varit större om det handlat om en konsertaffisch för vit makt-musik.

Det är sorgligt, underutvecklat och forskningsfientligt att en grisbonde, som lever på köttproduktion, ska få sätta agendan.
Och då har jag inte ens snuddat vid den övriga avgörande faktorn.
Den om grisens rätt till sitt liv.


Moderaterna föreslår no go-zoner för kriminella. Får jag hjälpa till? Vad sägs om banker och Wall- Enbergs kassaskåp. Varsågoda för hjälpen.

Enligt en forskare vid Uppsala universitet riskerar mjölkdrickare att dö i förtid. Se upp för mjölkbönderna forskare vid Uppsala universitet!

avMalin Wollin

ARTIKELN HANDLAR OM