Mejla

Lena Mellin

SSU gjorde allting fel - fem fel i krishantering

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Philip Boström, SSU.

SSU får IG i krishantering.

De gjorde nästan alla tänkbara fel i hanteringen av ordföranden Philip Botströms taxiresa för 7 900 kronor.

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU förvärrade taxikrisen genom att göra en rad misstag.

 Fel nummer ett var att späcka Philip Botströms program. Han har i efterhand berättat att han lider av utmattningssyndrom och att det var skälet till att han beställde den dyra taxifärden. Men  lider man av det är en av de viktigaste åtgärderna att se till att almanackan aldrig är fylld till brädden. I alla fall inte till den milda grad att det krävs taxiresor på 40 mil för att klara schemat.

 Fel nummer två var givetvis att beställa taxiresan. Det finns många sätt att ta sig från Sälen till Stockholm och taxi är ett av de dyraste. Det är också ett färdsätt som sticker många i ögonen, inte bara på grund av priset. Utan för att taxi för åtskilliga är synonymt med lyx.

På Twitter skojar Swebus med SSU och berättar att det avgick en buss från Sälens by 35 minuter efter hans programpunkt på Folk och försvars rikskonferens på Högfjällshotellet var avslutad. Kostnad: 519 kronor. Viss skillnad i både pris och bekvämlighet.

 Det tredje felet var att kaxa sig. SSU:s presstjänst meddelade snabbt att resan var en tjänsteresa och därför skulle betalas med pengar ur förbundskassan, statsbidrag och medlemsavgifter:

– Medlemmarna ger ju mandat till förbundsledningen att kunna använda pengar i syfte att transportera sig till och från olika evenemang där de ska representera SSU, sa pressekreteraren.

 Det fjärde, och kanske värsta, felet var att ljuga. Det är alltid farligt men värst då lögnen är digital. Antingen var man på ett möte eller också var man inte och Philip Botström var inte där.

Den 26-årige SSU-ordföranden var visserligen inbokad på ett sammanträde klockan nio på måndagsmorgonen. Men han gick aldrig dit. Utmattningssyndromet gjorde att han inte kunde ta sig ur sängen.

 Den femte tabben vara att ändra sig. I tisdags kväll var det inte mer än rätt och riktigt att SSU betalade taxin. Under onsdagen blev det fel, Philip Botström meddelade att han skulle betala den ur egen ficka. Men det var ju en tjänsteresa, varför ska han då plötsligt betala den själv?

IG, inte godkänt, alltså i krishantering. Sedan är det en helt annan historia att taxiresan bekräftar många människors värsta fördomar om politiker. Att de flyter ovanpå, skickar notan till skattebetalarna och inte vet hur vanligt folk har det. Det får fler än Philip Botström betala för.

Av: Lena Mellin

Publicerad: