Mejla

Malin Wollin

Kan KD förbjuda min lugg?

Publicerad:

KOLUMNISTER

Demokraterna i Kristi namn och demokraterna i Sveriges namn, tänk ändå hur mycket de tycker om bebisar.

De verkligen älskar bebisar!

Särskilt bebisar som inte är färdiga. Ju mindre desto bättre, allra gulligast är de som är stora som en tumfingernagel *dör sötdöden*

KD och SD i ett varmt gosigt kuddrum fyllt med navelsträngar och livmödrar och små äggstockar och moderkaka till kaffet.

KD älskar ofödda barn med berått mord! Förlåt, utan berått mord skulle det vara.

 

Ebba Busch vill ge oss den nya feminismen och fram kliver lärjungen Sarah Havneraas.

Det är så gulligt, nästan lika gulligt som ett foster i vecka tre, när KD ska berätta för oss om feminism, hur den ska blir fräsch.

Det är lika gulligt och relevant som om jag skulle berätta hur man får till den perfekta luggen.

Sarah Havneraas, ordförande Kristdemokratiska Kvinnoförbundet.
Sarah Havneraas, ordförande Kristdemokratiska Kvinnoförbundet.

Min lugg ser förresten ut som en abort.

Vänta här nu.

Innebär det att KD kommer inskränka min rätt att klippa omöjliga frisyrer? För hårets skull?

Mitt hår bad aldrig om att växa på mitt huvud. Mitt hår är tunt och omöjligt och fult; har jag då inte en skyldighet att låta det växa ut, vårda och styla det trots att jag inte har en aning om hur jag gör?

Jag har varken tid eller pengar möjlighet eller lust att ha hår. Så jag gör det bästa av en svår situation och saxar i det helt vilt. Mitt hår, min kropp, mitt hackade utseende.

 

Tappade ni aptiten när jag jämförde mitt utseende med ett medicinskt ingrepp? Gick jag för långt, är jag för grov? Är det för magstarkt att tvinga fram en bild av en abort i min panna?

Kanske, men inte i närheten lika magstarkt som att vara en abortmotståndare som påstår sig vilja göra en rejäl insats för jämställdheten.

Bort med era kristna Sverigevännerfingrar från fria kvinnors fria rätt att göra fria val i en fri tid i ett fritt land.

Ingen kvinna talar om för Sarah Havneraas att hon inte får vara kristdemokrat, det är hennes fria val att försöka vara feminist i ett antifeministiskt parti och därmed arbeta i motvind i ett skönt sekulärt samhälle.

Foto: PONTUS ORRE
KD-ledaren Ebba Busch.

Jag har aldrig sett den prisbelönta serien om kvinnor i hättor, men då och då säger Joachim, nästan apropå ingenting ”Handmaid’s tale kan hända.”

”Vad du överdriver”, säger alltid jag, trots att jag inte har sett den och alltså omöjligt kan avgöra om han överdriver eller inte.

Jag vill inte veta, jag vill inte se.

Jag vet bara att om den dagen kommer då kvinnors fria utrymme kringskärs så är jag beredd att ge upp min lugg för att andra kvinnor ska få göra abort.

Den meningen saknar all logik.

Men det är ju faktiskt sant även för kristdemokraternas politik.

Och jag förstår att det inte är lätt att hitta bra folk till ett parti som Kristdemokraterna, men en som ivrigt organiserat sig mot abort som postergirl för den nya feminismen liksom – hade Adaktusson tvättstugan?

Publicerad:

LÄS VIDARE