Bara en sak har gått för långt i det här landet – dumheten

KOLUMNISTER

Nu har det gått för långt, igen.

Ändå handlar det ­varken om incest eller nekrofili.

Det handlar inte om Alfons Åberg, inte om Tintin eller månggifte. Det handlar inte ens om legalisering eller förbud.

Kanske börjar vi på kyrkogården ändå. Som alla numera vet hade Liberalernas Ungdomsförbund i Stockholm årsmöte i söndags. Det beslutades att incest och nekrofili borde tillåtas.

Debattstormen gav bilden av att alla ska tvingas att kopulera med sina syskon, samt att varje likstel kropp måste skändas med en lika likstel snopp.

Att årsmötet behandlade 74 andra motioner spelade mindre roll. Till exempel att förbundet vill nedprioritera välfärdssystemet för att kunna öka invandringen och på sikt göra den fri.

Luf Stockholm vill alltså att Sverige ska försvaga det sociala skyddsnätet för att kunna öppna gränserna på vid gavel. En politisk napalmbomb, en cocktail mellan bombhögerns och flumvänsterns utopier.

Framför allt är det realpolitik. Förslaget är så svårt att greppa… att få ens försöker. Däremot är det enkelt att vara (för eller) emot incest och nekrofili.

Uppenbarligen är det så vi ­fun­gerar. Som nyligen, när en förälder tyckte att en förskola visade för mycket film utan anledning. Pedagogiska riktlinjer går inte att dekonstruera under en tvåminuters Facebookpaus.

Men det går att förfasa sig över att samma förälder tog en film med Alfons Åberg som exempel. Eller rättare sagt att filmen hade gett upphov till mardrömmar.

I stället för en diskussion om hur förskolan uppfostrar våra barn blev det en kvasidebatt med lättkränkthet som ledord.

Samma sak med feminismen. Förespråkare får inte sällan frågan om varför rörelsen hellre tar strid om hår under armarna än jämställda löner.

Sanningen är raka motsatsen: Feminister pratar inkomst på daglig basis. Medan resten av befolkningen bara stirrar i deras arm­hålor.

Samma med chokladbollen. Varje gång någon tar strid för namnet, eller att en bok eventuellt förödmjukar människor med ­annan hudfärg än vit kommer samma reaktion: Vad är ni för ­pajasar som hänger upp er på en sådan småsak? Prata om riktig ­rasism i stället.

Det underliga är att reaktionerna alltid kommer från just de där typerna som aldrig pratar om ­någon riktig rasism. Samma typer som förfasar sig över Luf Stockholms minst viktiga motioner och en bisats i en anmälan till Skol­inspektionen.

De bryr sig inte en sekund om rasism eller pedagogik eller vem som ligger med lik. De vill bara säga att allting har gått för långt i det här landet.

Men egentligen finns det bara en sak som har gått för långt.

Det är dumheten.

Cuf och äktenskap

Centerpartiets ungdomsförbund, Cuf, har vid upp- repade tillfällen diskuterat att göra månggifte lagligt - och givetvis blivit kölhalat av allt och alla. Frågan är vem det hade skadat om Annie hade fått ingå partnerskap med både Eskil och Hanna? Antagligen ingen.

Cuf och skatt

Färre talar om att Cuf vill införa ”platt skatt”, vilket betyder att alla betalar samma procent i skatt oavsett inkomst. Det skulle innebära kraftiga skattesänkningar för höginkomsttagare.

avPatrik Lundberg

ARTIKELN HANDLAR OM