Mejla

Jan Guillou

SD:s hatkampanj mot Sverige har skrämt vettet ur politikerna

KOLUMNISTER

För halvannat år sen hörde jag för första gången Jimmie Åkesson hota med ”människors oro” i en radiointervju. Hans resonemang gick ut på att ”man måste ta denna oro på allvar” oavsett om det fanns någon grund för den. Att ”håna människors oro” var bara ett utslag av etablissemangets arrogans. Ungefär så. Det föreföll mig lite väl primitivt för att kunna bli effektiv politik. Så fel jag hade.

Sedan dess har denna ”oro” blivit en av Sverigedemokraternas bärande politiska idéer och deras legioner av nättroll arbetar dygnet runt för att framställa Sverige som om här pågår ett lågintensivt inbördeskrig mellan renrasiga svenskar och muslimska invandrare.

Ett mått på hur kusligt framgångsrika dessa orospridare har varit är den popularitet som deras Sverigebild har uppnått i länder som Ungern, Tjeckien och Polen där främlingsfientlighet är ett konstant inslag i de antidemokratiska rörelsernas politik: ”Se på Sverige, så går det när man släpper in för många flyktingar, då går landet under i brottslighet”.

Därför blir svenska vittnen om vår pågående undergång så attraktiva i dessa länders medier.

Som häromdagen när en svensk kvinna framträdde i Ungern och påstod att hon tvingats gå i landsflykt på grund av ”säkerhetsläget” i Sverige. Eller som häromåret när tjeckisk television framförde påståendet att svenska kvinnor börjat träna skytte och beväpnade sig i allt större utsträckning inför den förestående slutstriden mot muslimerna.

Sådana uttryck för ”oro” är alls inte värda att ta på allvar. Det är ju bara skitprat. Den svenska kvinna som grät krokodiltårar i ungerska medier är mycket riktigt dömd för förtal.

Det är något paradoxalt med alla dessa ”Sverigevänner” i Sverigedemokraternas legioner av fotsoldater som lägger så mycket energi på att vältra sig i ett permanent och glödande hat mot det land de säger sig älska.

Ändå har denna intensiva hatkampanj mot Sverige obestridligen varit politiskt framgångsrik. Ett mått på det är att man till den grad skrämt vettet ur både Ulf Kristersson (M) och Stefan Löfven (S) att båda nu ryggradslöst intygar att de ”tar människornas oro på allvar”. Ett ännu otäckare utslag av denna anpassning till Sverigedemokraternas hotfulla bild av Sverige är Göteborgsmoderaternas valfilm härförleden, där man i dolska tonarter och färger framställde Göteborg som ett bilbrinnande helvete. 

Således en film som lika gärna kunde ha gjorts av Sverigedemokraterna.

Vad som verkligen oroar svenska folket vet vi rätt väl, sådant mäts ständigt. För närvarande gäller det brottslighet, klimatförändringar, antibiotikaresistens, terrorism, främlingsfientlighet och flyktinginvandring. Räddast är äldre kvinnor och anhängare till SD och KD.

Om vi nu ska ta dessa olika farhågor på allvar så är den sämsta politiska metoden den som Moderaterna valt, att jamsa med och härma Sverigedemokraterna. Det är inte bara opportunistiskt i sin strävan att ta tillbaka sympatisörer som vandrat längre högerut till Sverigedemokraterna. Det är principlöst, eftersom Moderaterna inte rimligtvis själva tror på den svartmålade bilden av Sverige. Och det är politisk feghet att tala mot sin övertygelse.

För Sverige är inte ett brinnande helvete. Sverige är ett av jordens absolut tryggaste länder med en extremt låg, och sjunkande, brottslighet också i invandrartäta förorter, och stigande levnadsstandard.

Den ökande ojämlikheten är ett betydligt allvarligare problem än att det blivit på modet bland vissa förortsgangstrar att skjuta varandra, något som för övrigt inte borde oroa en enda äldre kvinna i Sverige, såvida hon inte råkar vara mor till sådan gangster.

Det största svek som de demokratiska partierna kan begå i den påbörjade valrörelsen är att med fingrarna i kors delta i den sverigedemokratiska svartmålningen. Lögner ska nämligen bekämpas, det är en huvuduppgift i politiken.


FÖR ÖVRIGT ANSER JAG ATT ...

… det var rätt kul av Martin Timell att beskriva sig själv som ”gentlemannamässig”. Det måste röra sig om just den gentlemannamässighet som akademiledamöterna Horace Engdahl och Per Wästberg iakttog hos herr Kulturprofilen, han som de såg som ett lysande föredöme för yngre män.
 … den roligaste invändning mot invandring som hittills framförts stod i SvD den 17 mars, där några professorer skrev att den var ett allvarligt hot mot miljön.
 … högerfolkets olika förklaringar om varför muslimska böneutrop är mycket värre, och en helt annan sak, än kyrkklockor också når nya komiska höjder varje dag.

Av: 

Jan Guillou

Publisert:

LÄS VIDARE

Åkesson: ”Vi ska inte hysa utländska mördare och våldtäktsmän”

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2018

Valet i Sverige

Ulf Kristersson

Stefan Löfven

Jimmie Åkesson

Sverigedemokraterna

Jan Guillou