Mejla

Malin Wollin

Plötsligt växer ett fuck you-finger ut från liktornarna

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

F d kulturminster Lena Adelsohn Liljeroth och hennes man, tidigare M-ledaren Ulf Adelsohn.
F d kulturminster Lena Adelsohn Liljeroth och hennes man, tidigare M-ledaren Ulf Adelsohn.

KOLUMNISTER

För en vecka sedan satt jag böjd över mina ägg, kokta i tre och en halv minut, medan jag lyssnade på en intervju med paret Adelsohn i Studio Ett (apropå intervjun med dem i DN den 20/3)

Ulf Adelsohn har ju alltid haft en självklar air av ”Fuck you jag är överklass, hallå jag har det till och med i mitt efternamn och jag gör vad jag vill” men nu har han blommat ut till en ”Fuck alles” av oanade proportioner. Och Lena, hon var nyssens minister i regeringen men sedan gick förflyttningen till kränkt fyrtiotalist fort (Lena är född 1955).

Det där med att dra en lans tillsammans med sin partner förresten, att gå ut och vara ”politisk i par”, är inte det lite, åh vilket är det latinska ordet? Töntigt. Töntigt är det.

Det händer något med människor när de blir äldre, det behöver inte ens handla om mycket äldre. Ibland kan det räcka med så lite som en smula äldre.

I så många år har man gått runt och betett sig som man ska, tyckt som man ska, röstat som far gjorde trots att han inte kan se in i röstbåset och dessutom dog 1998.

Plötsligt växer ett fuck you-finger ut från en av liktornarna ackompanjerad av en känsla av här kommer jag och jag säger vad jag vill, när jag vill, en känsla sprungen ur år av inbillat (i männens fall) och reellt (i kvinnornas fall) förtryck.

Elisabeth Höglund. Högintelligent, streetsmart, rolig, allmänbildad, kvick som få. Skriver blogginlägg om hur hon och hennes man Bosse har avslöjat den organiserade brottsligtheten efter att ha agerat krukväxt­indianer utanför sin lokala matvarubutik. Änglarna gråter åt sådana ­stolligheter. En oerhört kompetent journalist och utrikeskorrespondent som är en del av min och andras barndom, som går ut och konstaterar att ”min man och jag har klara bevis för att just det här tiggeriet i Västerhaninge centrum är organiserat”

Och nu kommer Adelsohns ut ur de anrika skuggorna. De läser Avpixlat ”för att se vad folk tycker”, till ­skillnad från andra som läser ­Av­pixlat för att de inte vet var man ­köper böcker.

De anser att media mörkar. Lite oklart vad.

Jag tycker synd om Adelsohns. De vill inte att media ska mörka men när de pratar så vill man bara att det ska bli mörkt.

Media mörkar inte sanningen bara för att de inte längre skriver att en PIIIIP sköt en PIIIIP med jakt­gevär.

PS.

Alla gamla är inte smårassiga. En del är jätterassiga.

Jag är inte ålders­fascist. Några av mina bästa vänner är över 40.

Sak jag inte har att göra med:

Tommy Körberg har steriliserat sig. Sällan eller aldrig har jag känt mig så överinformerad. Jag fick barn före 25, det tycker Tommy är fel. Tommy blev far när han var 60. Tig min mun så får du socker.

Men när jag nu ändå vet om det:

Kanske skulle fler män än Tommy Körberg fundera på knipsi-knips så att vi kanske slipper ett LUF-samhälle där män kan göra juridisk abort i stället för att använda kondom.

Av: 

Malin Wollin

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ulf Adelsohn

Lena Adelsohn Liljeroth

Samhälle

Malin Wollin

Tommy Körberg