Mejla

Belinda Olsson

Hoppas att 2008 blir tantens år

Publicerad:
Uppdaterad:

KOLUMNISTER

Detta förväntar jag mig av 2008:

att Linda Isacsson tar en time-out och vilar upp sig så jag slipper läsa om hur hon brottar ner fler bergsgorillor, bestämmer vem bönderna ska bli ihop med eller hur hon tänker föda i ett stall om hon måste.

att Katrin Schulman blir på smällen. Vi behöver en rolig och galen, kanske till och med lite obehaglig, mediamamma i träsket av duktiga och förnumstiga Odd Molly-morsor.

att Nyamko Sabuni visar resultat av det hon säger är regeringens storsatsning för att motverka våld mot kvinnor.

att Dr Phil svarar på mina brev.

att barnbidraget inkomstprövas – liten hjälp på vägen mot att stoppa barnfattigdomen i Sverige.

att Ulf Adelsohn får vila ut på något riktigt mysigt vilohem där de kan hjälpa honom med rösterna i huvudet. Han förtjänar det efter en vinter då han på allvar trodde att Svenska Dagbladet låg bakom moderaternas dåliga opinionssiffror.

att Jan Guillou hittar någon ny kul människa att slå på i ett underhållande mediegräl. Vår nya Robinson-Robban får inte ge upp nu.

att det skrivs mer böcker om mammor. Varför är det så tabu att skriva böcker om mammor? Är det all världens dotterskuld som spökar? Att stackars mammorna inte skulle klara det lika bra som starka fårade pappor? Men jag längtar ihjäl mig efter uppgörelser med och skildringar av starka/fåfänga/excentriska/galna/maktlystna/vilsna mammor.

att det blir tantens år. Ta bara Britt Ekland i Stjärnorna på Slottet. Hon är fantastisk. Stolt, singel, divig/osentimental/krass. Kan ingen ge henne, Grete Philipson och lite andra vassa pantertanter en egen dokusåpa?

att kändisarna slutar skriva på upprop. Som det där för munkarna i Burma. Då stod hela Sveriges kändisskara och skrev sin namnteckning på ett papper och fick sin bild i tidningen. Hur påverkade det situationen i Burma? Kan någon snälla göra en uppföljning för jag fattar inte. Men jag hoppas att fler kändisar 2008 får lite mer självinsikt. Det vore toppen.

att Dr Phil erkänner att han är min pappa.

att Billy Butt slutar mejla mig. Jag är så trött på otrevliga rättshaverister som skriver typ: ”Jag ska se till att du får sparken för du är så dålig och det där vet du inget om” så fort jag skriver om våldtäkt eller något annat som tillhör hans intresseområde. Om han nu kunde ge mig sparken, varför har jag inte fått det?????? Men mejla inte mer, jag deletar redan när jag ser att det är från dig.

att näringslivets makthavare slutar vara svårtillgängliga. Kliv ur era gubbrum, bastuklubbar och styrelserum, Cristina Stenbeck och kompani. Ni sitter på makten, låt er intervjuas om den då. Jag försökte hur länge som helst få en personintervju med Ica:s högste chef. Det var tvärstopp. Han kanske inte hade tid för att han packade om köttfärs eller nåt på nätterna.

att tjejtidningar slutar välja gubbar som K-G Bergström till Sveriges sexigaste män (jo, det är sant, han är med på Plaza Kvinnas sexigast-lista) Inget ont om KG – det menar jag! – men sexig? När man väljer sexiga tjejer handlar det om tuttar, rumpor, låg ålder, plutläppar. När tjejer ska välja då är det uppenbarligen dags för: flint, pensionsålder, grå tinningar. Tjejer, våga vara sexistiska!

att kvinnor slutar handla på Lindex i protest mot att de inte har några kvinnor i styrelsen. Det är kanske en lyxkamp men vad fan, där går det verkligen att påverka.

att det går bra för mig i tv. Om mindre än två veckor, 14 januari, börjar min talkhow i TV8. Stötta mig då! Jag kommer vara jättenervös för att göra bort mig!

Av: Belinda Olsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN