Kvinnor – de är mer kompetenta än män

KOLUMNISTER

Jämställdhetsminister Margareta Winberg har skrämt slag på halva Dagens Industris prenumerantkår genom att hota med lagstiftning för att få in fler kvinnor i företagsledningarna.

Hur illa jag än tycker om den metoden (i princip) så tror jag att den är riktig (i praktiken). Dels för att den generella ojämlikheten faktiskt är löjlig, dels för att näringslivet kommer att blomstra. Jag tror till och med att många företag i framtiden kommer att minnas Maggans hotfulla pisksnärtar som en välgörande milstolpe i näringslivshistorien.

Ögonblicket då dom tvingades bli bra.

Momentet då dom började göra rätt saker.

Startskottet för större lönsamhet och stabilare utveckling.

Det är möjligt att man bara är en indoktrinerad 70-talsmes, men nog verkar det rimligt att ett företag där både män och kvinnor är lika delaktiga blir ett bättre företag. Som arbetsplats blir det garanterat roligare och mera likt tillvaron som helhet.

Ett företag som domineras av män tillverkar produkter som skapats av män, marknadsförs av män med argument som män förstår och därför blir köpta av män. Det kan räcka långt och har gjort så i hundratals år. Men varför nöja sig med hälften av en potential?

Könskvoteringens motståndare har som stående argument att ”kompetens ska gå före kön” och därför ska rätt man ha jobbet. Det är ett resonemang som kan verka rimligt, men bara om man inte vet någonting om kvinnor.

Kvinnor är nämligen automatiskt mer kompetenta än män. Jag kan inte bevisa att det är så, men all min samlade livs- och yrkeserfarenhet talar för att jag har rätt. Gammalgubbiga företagsledningar som darrar inför perspektivet att tvingas ta in ”fruntimmer” vet helt enkelt inte vad dom talar om. Dom har levt så länge i sina kritstrecksrandiga reservat att dom tappat förmågan att bedöma människor som inte ser ut som deras egna tvillingar.

Det är därför det går som det går för Ericsson och Pettersson och Lundström och dom. Sveriges traditionella ingenjörsdrivna basnäring svajar och vacklar, och bristen på kvinnligt perspektiv är påtaglig.

Allt det där kommer att förändras mycket snabbt. De enkönade styrelserna tillhör Jurassic Park. Ett efter ett kommer de svenska storföretagen att plocka in fler kvinnor. Först lite pliktskyldigt, men snart alltmer aktivt. När effekterna av flerkönade strategier kan räknas hem i bättre affärer kommer det att bli rena klappjakten på tjejer.

Ett företag med jämnare könsfördelning blir ett mer äkta företag, ett sundare företag med vettigare värderingar. Det företaget kan tillverka bättre produkter, på bättre villkor och sannolikt med färre skandalaffärer, mer humanism och bättre etik. De smarta företagen har insett detta för längesen. De har redan lagt beslag på de vassaste kvinnorna, av strategisk självbevarelsedrift.

Det finns egentligen bara ett skäl för manliga näringslivstoppar att frukta eventuell könskvotering. Nämligen att tjejerna kommer att sopa dem av banan.

Med kompetens.

Anders Westgårdh

ARTIKELN HANDLAR OM