Varsågod – här är tio glada nyheter

KOLUMNISTER

Sällan har väl så många dystra nyheter trängts i spalterna som under den gångna vintern. Som en motvikt har positiva redaktionen därför sammanställt tio glada nyheter som normalt inte skulle hamna i tidningen:

1. Trots kris och lågkonjunktur lyckades en medelålders man under måndagen investera i en ny tröja. Övervakningskameran visar hur mannen helt sonika steg in i en klädbutik i Malmö och valde ut ett plagg i glada vårfärger. Mannen försvann med ett leende på läpparna.

2. Fyra pojkar ertappades i söndags med att spela fotboll på en dammig skolgård vid Centralskolan i Hjo. ”De skrek högt och verkade uppfyllda av glädje och energi”, berättade ett vittne.

3. Under fredagen köpte tre personer varsin splitter ny Saab. Enligt Trafikregistret i Örebro är köparna hemmahörande i Trollhättan, Mellerud och Värmdö.

4. En familj med vårkrokus trängde i går igenom marklagret på en gräsmatta i Ulricehamn. Familjen, med rötter i sydöstra Europa, har varit svenska medborgare sedan hundratals år tillbaka.

5. Två unga kvinnor fikade tillsammans i backen på Dundret i Gällivare. Utan att säga ett ord satt de vända mot solen. Därefter fortsatte de åka skidor.

6. På Vasagatan i Göteborg var det samling vid pumpen under hela helgen. Unga och gamla cyklister köade för att fylla luft i däcken vid den tryckluftsanläggning som staden tillhandhåller.

7. Glädjescener utbröt då en ung kvinna och hennes lille son på lördagseftermiddagen besökte kvinnans mor i Landskrona. Kvinnan överräckte en bukett tulpaner, medan barnet i sin knubbiga hand bar en tussilago.

8. Vid 13-tiden på måndagen stannade en man vid ett övergångsställe i centrala Stockholm. Enligt uppgift tog han fram sin telefon och ringde sin fru för att säga förlåt för att han varit dum.

9. En familj i Sollentuna skrattade tillsammans åt ett humorprogram i tv, trots att programmet varken var ironiskt, satiriskt, plumpt eller elakt. Familjen har en stor parabolantenn.

10. En äldre man kunde återvända hem efter att ha framgångsrikt vårdats på lasarettet i Uppsala för en höftfraktur. Mannen återförenades i hemmet med sin hustru. Tillsammans drack de kaffe och åt limpsmörgås med leverpastej.