Tjejer, sluta gå ut om ni vill känna er säkra

KOLUMNISTER

Det går ett gäng idioter lösa i Sverige, som får en kick av att förnedra brudar, som sticker upp pinnar i underlivet på tjejer så att de går sönder, som våldtar i kollektivtrafiken, som hotar med kniv för att vara helt säkra på att offret inte försöker göra motstånd eller skrika på hjälp.

Elva våldtäkter på två veckor i Stockholm. De måste ha fullt upp just nu på Södersjukhusets nya mottagning för våldtagna kvinnor.

Även om utomhusvåldtäkterna står för en väldigt liten del av alla våldtäkter totalt, så ökar de. Jag är inte ensam, jag har flera väninnor som tyvärr börjar känna sig rädda. På allvar.

En kompis som alltid varit tuff och inte låtit sig skrämmas, hon går inte ens runt sjön längre där hon bor. Inte ens på dagen.

En annan kompis joggar inte längre efter jobbet, rundan som går genom parken där hon bor. Jag har också hört killkompisar klaga på att de snart inte kan gå bakom en tjej på gatan när det är sent, utan att hon snabbar på stegen.

Grattis fucking våldtäktsmän. Ni måste vara skitnöjda. Vilka är ni förresten? Polisen borde sätta upp lappar med signalementen över hela stan, stressa upp er. Jag hörde att en var över en och nittio lång, medan en annan hade en röd Canada Goose-jacka.

Är ni fulla eller påtända när ni utför våldtäkterna? När ni är två förövare samtidigt, är det rädslan för att bli avslöjade som homosar som gör att ni måste våldta en brud istället för att sätta på varandra? Exakt när började ni hata oss så mycket att ni måste överfalla för er okända kvinnor på gatorna?

Snart finns det inga att överfalla längre. Tjejer vågar snart inte gå ut om det fortsätter så här. Hur kul skulle Sverige bli om det inte fanns en brud ute på kvällarna längre. Hur kul skulle våra män, flirtar och killkompisar tycka att det var när de satt och ölade för sig själva utan någon endaste brud i syne. För vi sitter alla inne.

Visst, de flesta anmälda våldtäkterna begås av en för offret bekant person, eller bekanta personer, inomhus. Jag vet det. Men just nu vill jag prata om de brutala överfallen. Som sker utomhus. Det är våra systrar eller väninnor, flickvänner eller fruar som drabbas.

Vi kan inte hålla på med politiskt korrekt feministsnack nu. Vi vet att ingen tjej någonsin ska skylla sig själv för var hon går eller vad hon har på sig men faktum kvarstår, vi måste ta saken i egna händer, för ingen kan med säkerhet hjälpa oss. Skitsamma vad klockan är, vi får aldrig gå själva om vi inte är omgivna av massor av folk. Annars hjälper inget. Det kan stå en man precis utanför ens uppgång när taxin åkt i väg. En galning är en galning.

Jag önskar att jag lite hurtigt kunde dra till med något Spice Girl-feministiskt utrop typ "Heja oss tjejer, de ska inte komma åt oss, fortsätt gå ut och gör vad du vill när du vill!", men tyvärr. Jag säger tvärtom.

Sluta gå ut om du verkligen vill känna dig säker. Gör Sverige brudfritt på kvällarna. Så lovar jag att efter några dagar kommer varenda övrig (manlig) medborgare att jaga våldtäktsmän med blåslampa.

Framförallt tycker jag att vi ska sätta på oss det Vita bandet som Aftonbladet uppmanar till i dag. Som en markering mot brottet våldtäkt.

Men också för att visa solidaritet med de unga tjejer och kvinnor som överlevt den senaste tidens överfall och våldtäkter. Som sitter i långa polisförhör och tappert ger detaljerade beskrivningar av det värsta tänkbara så att det finns en mikrochans i alla fall, att få tag på gärningsmännen.

Det är modigt av dem och de har inget att skämmas för. Det är de som hatar oss tjejer som ska skämmas.

Belinda Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM