Jessica - strunta i moralhyckleriet

KOLUMNISTER

Jessica Andersson! Jag ville bara skriva några rader till dig eftersom jag tror att du behöver muntras upp. Jag blev tokig när jag läste att Bertan och din Fame-kollega Magnus Bäcklund uttalade sig om ditt framträdande och dina kläder i helgens Melodifestivalen.

Det var inte därför du inte gick vidare. På grund av att du skulle haft för porriga kläder eller insinuerat stolsex. Din låt var faktiskt inte tillräckligt stark. Din röst kom inte fram riktigt, låten lyfte aldrig. Tyvärr.

Vi börjar med Bert. Han är inte kung av schlager längre. Det är nya tider nu. Christer Björkman och Alexander Bard rules. Bertan kan åka hem. Sluta uttala sig om sina artister, i synnerhet sina kvinnliga på ett sådant nedsättande vis som han gjort om dig.

Och antytt att ert samarbete med nya skivan kanske inte skulle bli av för att du porrat dig. My ass, Bertan! Skärpa sig borde han. Han ska låna ut en axel åt dig, Jessica när det går åt helvete, inte stå på barrikaderna och antyda att du klär dig som en hora. Men han har ju hållit på så där förut. Med Charlotte Perrelli till exempel. Jessica , kolla hur bra det har gått för Charlotte Perrelli sedan hon dumpade Bertan. Hon är superstar i Sverige nu. Och snyggare än någonsin.

Du borde också lämna Bertan. Starta eget skivbolag, vettja! Ta kontakt med Marit Bergman eller Ane Brun eller Laleh, de vet hur man gör och verkar vara bra på sisterhood. De hjälper dig säkert med goda råd.

Vad gäller Magnus Bäcklund, din Fame-kollega, så ska han bara vara tyst när det gäller dina kläder. Hur ser han själv ut? Det borde vara helt och totalt och fullkomligt förbjudet att föna sitt hår framåt. Han gör det. Det borde vara helt och totalt och fullkomligt förbjudet att bära senapsgula/beige skinnbyxor. Han gör det.

Han ska skita i hur korta dina shorts var. Han sa också att han inte förstod det här med stolen, stolsexet som han kallade det. Vad var så himla farligt med att Jessica kråmade sig runt en stol? Har alla glömt Lena Ph??? Hon juckade mot ett mikrofonstativ för guds skull. Iförd superduperkort klänning. Jag tror att Magnus tyckte att det var lite skönt att du inte gick vidare och att han har tagit sig till andra chansen. Eftersom han nog upplever att han står i skuggan av dig i Fame.

Sist men inte minst, svenska folket sägs ha blivit upprörda över din klädsel. Jag läste insändare i tidningarna dagen efter, om att du hade prostituerat dig och att svenska folket inte köpte det. Nähä. Men alla köpte Lena Ph:s juckande mot mikrofonstativet bara så där? Dubbelmoral -moralhyckleri - är vad det är och du ska strunta i det.

Visst, det pågår en backlash mot nakenhet och tuttar, det gör det. Folk är lite trötta på att det snackas om sexighet till höger och vänster. Men. Du är supersnygg och verkar så himla trevlig. Skaka av dig när folk kallar dig prostituerad och gå vidare bara.

Okej, din outfit var inte årets snyggaste men jag tyckte du såg lite Agnetha Fältskog-retro-cool ut, snarare än sexig. Du var grymt snygg i håret också! Stolen var lite krystat men det var faktiskt låten som inte bar hela vägen. Samt att du verkade lite stel och osäker. Nu läste jag i gårdagens Aftonbladet att Bertan, Magnus och du är sams igen, allt förlåtet. Visst, kompisar kan ni väl vara.

Men fundera ordentligt, Jessica, på om du verkligen behöver dem.

För här är mina råd till dig:

Ta inte åt dig när folk antyder att du såg ut som en prostituerad. Det är bara ett sätt att hålla nere tjejer som utmanar. Tänk på Madonna i sin lila sparkdräkt med benvärmare till annars. Inte ett dugg snyggare än din outfit, så du är i gott sällskap.

Fundera på en solokarriär/starta eget skivbolag. Med vänner som Bertan och Magnus behöver du inga fiender.

Och du, det är bara en tävling. Det gör bara ont om man låter det ...

"My ass Bertan! Skärpa sig borde han. Han ska låna ut en axel åt dig Jessica när det går åt helvete, inte stå på barrikaderna och antyda att du klär dig som en hora.

Belinda Olsson