Det blir aldrig hett att rösta på kd…

KOLUMNISTER

Denna vecka listar Belinda Olsson de hetaste och kallaste personerna och företeelserna inför valet.

UTE

Partiledarnas pressekreterare.

Så fort partiledarna intervjuas i tv står en pressekreterare som en linslus bakom och ser barsk ut, som om de bestämmer över frågorna.

Värst är Fredrik Reinfeldts.

Föräldraförsäkringen. Hur gick vi från en debatt om delat ansvar för barnen till att alla vill ha vårdnadsbidrag? Kan det bero på att varenda medialt arbetande före detta ”radikal” feminist lever Mama-liv och bakar pajer och tok­ammar tills barnen är fyra år. Bara en gissning.

Marianne Rundström och Mats Knutsson. Marianne lägger partiledarna i knät och ammar dem. Mats Knutsson ger flaska som dessert. På SVT nådde amningsjournalistiken nya höjder under partiledarutfrågningarna.

Vallöften. Partierna borde snacka om vad de gjort, vilka motioner de lagt, vilka de röstade ner och så vidare, istället. Men då skulle det inte bli lika lätt att ljuga längre? De politiska journalisterna borde framförallt bli bättre på att granska.

Ämne: Våld mot kvinnor. Ingen verkar bry sig så där jättemycket. Det är mer lite svinn vi får räkna med.

Kristdemokraterna. Det blir aldrig hett att rösta på kd. Det bara är så. Det liksom går inte att ändra på. Precis som Indiska aldrig blir hippt hur fina kläder de än gör.

Spioner. Töntar. Skaffa ett liv. Små SSU-mongon och folkparti-puckon.

Hyckleri. Välbetalda sossar och godsherrar som pratar om klasskamp.

INNE

Fi – som männens parti.Varenda man jag känner funderar på att rösta på fi medan feministbrudarna – MAMAnisterna – sviker.

Birgitta Ohsson. En kamphund med stor feministisk integritet som ju måste känna sig vilse i den folkpartistiska pannkakan ibland, till exempel när de vurmar för vårdnadsbidrag. Om hon ledde fp skulle jag rösta på dem, men nu med Larsan, det går bara inte.

Maud Olofsson. Glittrar och sprakar som ett härligt Hubbabubbelgum.

Jane Fonda. Kommer till Sverige som draghjälp till fi. Äntligen lite amerikansk glamour över helylleval-Sverige.

Valtest. Hur många är vi inte som gör de där testerna för att komma på var vi står?

Fruar. Både Persson och Reinfeldt släpade med fruarna till TV4:s morgonsoffa. Fast de är fegisar som inte gör ”hemma hos”.

Roligaste citatet hittills i valrörelsen. När Mona Sahlin sa följande om Maud Olofsson: ”Vi måste stoppa denna bäverkvinna innan hon gnager sönder vartenda trygghetssystem vi har”.

bELINDA oLSSON