Partiernas feminism blev till en alkistant

KOLUMNISTER

Jaha. Nu var det klart. Och man kan fråga sig vart fan feminismen tog vägen i valrörelsen?

Hur kom det sig att hon fick sluta som en nerdekad alkiskärring på bänken utanför systemet? Folk skyndade förbi med blicken stint nerslagen i asfalten. Beror det på väljarna? Eller på politikerna?

Både och?

Tyvärr tror jag att det är samma mekanism som gör att folk röstade på sverigedemokraterna i valet som gör att man inte krävt politikerna på svar om bristen på jämställdhet.

När det är uppförsbacke skyller man ifrån sig. När man känner sig på dekis, inte får en spänn över eller har råd med snygg bil, ja då sparkar man neråt, på invandrarna, i stället för att ställa politikerna till svars för ekonomin eller arbetslösheten.

När föräldrar slits mellan jobb och familj, när de går med klump i halsen från det överfyllda dagiset, när de får skäll av chefen för att de ligger efter, bråkar om vem som ska vara hemma med sjukt barn i morgon eller när bruden har tagit ut all föräldraledighet och inte har något jobb att gå tillbaka till, ja då måste det vara den där förbannade feminismens fel. Inte bristen på den.

I stället för att inse att Persson och Reinfeldt och gänget inte bryr sig tillräckligt hårt. Olika lön för samma jobb är inte så där jätteupphetsande att debattera uppenbarligen. Men vi är många som fortfarande bryr oss.

Om delad föräldraförsäkring och lika lön för samma jobb och om våldet mot kvinnor. Hur kunde ni vara så dumma - främst du trötte Göran - att ni totalt ignorerade jämställdhetsfrågorna?

Nalin Pekgul som är s-kvinnornas ledare hade mage att i SVT:s valvaka klaga på att medierna hade ignorerat "kvinnofrågorna".

Möjligen har Fi rätt att klaga på totalt mörker i mediebevakningen när "kongresskandalerna" lagt sig, men sossarna? Fi får för övrigt skylla sig självt att det inte blev någon valskräll.

Könsförädarsnack och Radical cheerleaders som skrålar om att skära pitten av gubbsen funkar inte i storpolitiken. Gudrun Schyman borde ha lärt sin systrar det INNAN det var för sent.

Men att som Nalin Pekgul påstå att det är mediernas fel. Haha. Som om fejkfeministen Göran Persson - som inte kan förklara ordet "könsmaktsordning" - inte haft tusen tillfällen. Som om journalisterna la munkavel på s-kvinnorna.

Hade sossarna varit smarta hade de profilerat sig som partiet FÖR individualiserad föräldraförsäkring. En fråga de nu i stället fegar i.

Realiteten är att kvinnor tar ut 80 procent av föräldraledigheten och tjänar 80 procent av mäns löner.

Hur kan vi vara nöjda med detta? Sossarna hade kunnat ställa det mot borgarnas vårdnadsbidrag. Men sossarna var fega, fega, fega.

Belinda Olsson