Allt du behöver veta om oktober

KOLUMNISTER

Oktober är över. Här är listan:

Kommentaren: Patrik Ekwall surade över Carolina Gynnings "Ronaldo-journalistik". Han tyckte att hon gjorde sig till. Bröstade sig. Tyckte Patrik "Påfågeln" Ekwall hahahha.

Kommentaren 2: Carl Bildts reaktion på Borelius-affären: Att vi måste sänka skatten på hushållstjänster så att fler kvinnor kan komma ut i arbetslivet. Calle: för det första är de flesta kvinnor redan ute i arbetslivet och för det andra har jag läst i en intervju med din fru att du var hemma med er unge de första månaderna. Det är med andra ord du som måste befrias?

Snålast: Borelius-rikisar som inte har råd att betala barnflicka och städning vitt. Varför är det alltid folk med pengar som är mest gnidna och klagar över hur dyrt allting är?

Måltorka: Sportjournalisterna klagade en stund över Zlatans måltorka i Inter utan att tänka på att han just hade blivit farsa. Helena kanske faktiskt låter Zlatan gå upp på nätterna och flaskmata. Vem orkar göra mål när det susar av bebisskrik i öronen? Men sportjournalister kanske inte sköter sina pappasysslor? NU har det i alla fall vänt för pappa Zlatan.

Kravalltorka: I alla medier framstod det som om Götet haft en riktig kravallfest i delar av Angered efter ett elavbrott. Polisen stånkade om upplopp. Sedan visade det sig bara vara några krossade fönsterrutor.

Så ja, det är fortfarande långt mellan Paris och Göteborg. Och det går inte att leva hur länge som helst på gamla EU-toppmötemeriter.

Rädda världen: Madonna. Adoptionsshopping är inne.

Mest otippade snackis: Tevelicensen.

Ingen brydde sig: Pär Nuder presenterade sossarnas skuggbudget.

Förrvirrat: Finns det en Cykelman eller inte???

Alfahanne: Kjell Bergqvist. I framtiden borde han ställas ut på Skansen så att barnen kan få se hur grottmännen såg ut förr i tiden.

Hallelujamoment: Kisthi i tårar efter att ha skällt ut det falsksjungande Idolgänget. Kan någon väcka kvinnan så hon fattar att det bara är teve "

Talkshowhit: Bert Karlssons talkshow. Enklare kan det inte bli.

Dokuhit: Bonde söker fru. Längtar efter uppföljaren "Bonde söker man".

Dokumiss 1: Trälen. Gringo ljög. Det är inte alls koolt att komma från förorten.

Dokumiss 2: Being Bingo. Någon överskattade Bingo Rimérs kändisstatus ... ?

Mysterium: Att Lena Ph:s "Sexsång" gjorde SUCCÉ på SVT-galan.

Mysterium 2: Tidningen Bon vill vara fin i kanten och utser frilansjournalisten och alla kulturkvinnors våta dröm Mustafa Can till Sveriges mäktigaste mediemänniska.

Mysterium 3: Varför gör Dustin Hoffman reklam för Kapp-Ahl?

Hit: Börjar jag bli gammal som tycker att Emma Wiklunds Lindex-reklam från Venedig är mysig?

Hyckleri: Fyrans "Nollrasism"-kampanj. Handlar om brytning i år. Finns det en enda hallåa eller programledare som bryter på Fyran?

Gnällspik: Jonas Gummeson gnällde på "Förkväll" men fick svar av en chef på Fyran att Jonas aldrig kommer med några egna idéer. Det enda som är roligare än en gnällspik är när gnällspiken får svar på tal.

Sexism i full blom: "De hårdspacklade skrikhalsarna borde inte ha fått göra programmet", sa Jonas "Gnällhals" Gummeson till tidningen Resumé.

Skandal: Nytt läktarvåld, nu med Assyriska. Fotbollshuliganer är lite som tonårsbrudar som skriker i klunga och fäktar med armarna. Fast tonårsbrudar är smartare.

Halloween: Klä ut barnen till Marita Ulvskog.

Belinda Olsson