Otrolig kärlekshistoria

Ingalill Mosander tipsar om de fyra bästa böckerna just nu:

KOLUMNISTER

Blunda hårt

John Verdon

Deckare/Forum

Ingenting för räddhågsna. Det börjar med att en ung, vacker brud blir halshuggen på sitt bröllop. Sedan blir det bara värre och värre.

Pensionerade mordutredaren Dave Gurney kallas in för att hjälpa sina kollegor som famlar i blindo. Han lämnar sitt lugna liv på landet och hamnar i en livsfarlig härva av utstuderad ondska.

En välskriven rysare, där ingenting är vad det synes vara och en intelligent psykopat leker katt och råtta med polisen.

New Delhi Borås

Per J Andersson

Dokumentär/Forum

Kärleken övervinner allt, visar den här historien från verkligheten. Eller vad ska man annars säga om en indier som cyklade hela vägen till Sverige för att leta rätt på den kvinna han förälskat sig i?

Pikej föds fattig och kastlös, vilket innebär att han står längst ner på den sociala skalan. Men han har en konstnärlig begåvning, vilket blir hans väg ut ur förnedringen. När han träffar Lotta från Borås vet han att hon är den rätta. En osannolik, fantastisk berättelse med ett lyckligt slut.

Familjen Sömnlösing

Karina Wolf

Bröderna Hilts

Barn/Bonnier Carlsen

Man kanske skulle omfamna natten i stället för att ligga sömnlös och oroa sig för morgondagens vedermödor? Det gör familjen Sömnlösing när de flyttat 12 tidszoner bort och inte lyckats acklimatisera sig.

De ger sig ut i natten för att undersöka naturens sovhemligheter, upptäcker en hel värld av sprudlande liv och beslutar sig för att vända på dygnet. Fantasieggande och tankeväckande bilderbok med suggestiva teckningar. 3-6 år

Min Favorit:

Vägen mot Bålberget

Therése Söderlind

Roman/Wahlström & Widstrand

Hon är en stor författarbegåvning och driver hela tiden läsaren obönhörligt framför sig. Historien växlar mellan olika tidsåldrar. År 1674 i Nylands socken i Ångermanland brändes ett trettiotal kvinnor på bål för häxeri.

Tre hundra år senare möter vi på samma plats en man i livskris. han börjar söka efter sina rötter sedan hans dotters släktforskning visat att en av familjens förmödrar tillhörde de anklagade och avrättade.