Beckham kunde ha trivts bra i Enköping

KOLUMNISTER

Livet är inte rättvist. Som om ni inte visste det redan. Ta det här med Beckham. Fotbollsspelaren. Engelska lagkaptenen. Mångmiljonären. Gift med Posh Spice. Bara en sån uppräkning räcker rätt långt för att bevisa tesen.

Nu säljs han. Och vilka köper? Jo, Real Madrid.

Inte för att jag har något emot Madrid. Eller ens Spanien. Men, ärligt talat, det är ju inte direkt så att Real Madrid behöver Beckham. Till och med ett fullständigt spån på fotboll, det vill säga jag, kan räkna upp delar av Reals laguppställning.

Zidane. Figo. Ronaldo. Raul. Och nu, alltså, Beckham.

Det är nästan oanständigt. Sådant som man förr brukade kalla tvesåvling. Att tvesåvla är att ha två pålägg på smörgåsen. Girigt. Glupskt. Hämningslöst. Och här är det, allra minst, frågan om fyr- eller femsåvling.

Samtidigt kämpar Enköping på i botten av allsvenskan. Med lite rättvisa skulle de ha fått Beckham. Och Posh Spice skulle säkert ha trivts i Enköping också. Bara hon fick vänja sig. Det finns en fin affär på Kyrkogatan, Wiks mode, där de till och med säljer damhattar. Kanske lite ont om nattklubbar, men på somrarna är det kafé i hamnmagasinen. Det är bara en fråga om att finna det stora i det lilla.

Nu ryktas det om att Real vill köpa över Svennis också. Då vore ändå anständighetens gräns passerad. Svennis skulle alldeles säkert trivas i Enköping. Det finns förresten gott om blondiner i Uppland.

Livet är inte rättvist. Jan O Karlsson är ett annat exempel. Han sa neger. Man får inte säga neger. Inte under några omständigheter får ordet neger yppas. Det heter till och med chokladboll numera.

Men nu sa Jan O Karlsson neger. Han sa det i och för sig som ett exempel på hur man inte får tänka. Men det spelar ingen roll. För någon måste fylla Björn Rosengrens rubrikutrymme. Och just nu är det Jan O Karlsson. Och han sa neger. Så det blev skandal.

Han har utseendet emot sig också. Skäggig och

lite utmärglad. Sätt på honom en turban och

han blir ayatolla.

Blir sommartorkan svår på redaktionerna i år får man se till att ayatolla Karlsson råkar i gräl med bostadsminister Lars-Erik Lövdén. Lövdén är Sveriges enda statsråd med Saddam-mustasch. Tänk vilka bildkollage man skulle kunna göra. Även om det inte var mycket att skriva om. För livet är inte rättvist.

Utom ibland. Ulf Adelsohn är skitarg. Hans stuga på Käringön har blivit upptaxerad. Med mer än 100 procent. Några veckor efter att Adelsohn skrev i Svenska Dagbladet att det här med fastighetsskatter ska man inte gnälla över. Det är fina skatter, det.

Det är sällsynt. Det händer aldrig Enköpings SK. Men ibland får folk precis det de förtjänar.

Johan Hakelius