Nu står hoppet till de norska snopp- forskarna

KOLUMNISTER

Medan Kommunals medlemmar strejkar för en femhundring mer i månaden avslöjas den ena girigbuken efter den andra.

Ledningen för det främsta skälet att köra bil – SL – misslyckades med att få tågen att gå i tid men var väldigt duktiga på lyxresor.

För att citera den store poeten Markoolio: Oh, åka pendeltåg. Jag är en looser, baby.

Okej, vd:n avgick och nu har SL fått en ny chef, Ingemar Ziegler. Fast när han arbetade på landstingsägda Locum lyckades han bränna 24 000 kronor i representation när några spanska kolleger kom på besök. För detta kritiseras han nu i en revisionsrapport.

Inte nog med detta. Aftonbladet har avslöjat att många advokater tar för mycket betalt. Det rör sig om hundratusentals kronor som kvitteras ut utan att några kvitton redovisas. När justitieminister Thomas Bodström arbetade som advokat fakturerade han skattebetalarna 250 kronor för att gå från kontoret till rätten. (En promenad som tog 3,28 minuter.)

Fallskärmsavtal och miljonlöner. Barnevik, SR, ja listan är hur lång som helst.

Allt klarnade när nyheten om den norska snoppforskningen detonerade i media.

Män har en skev bild av hur deras organ ser ut. Eftersom de betraktar staken uppifrån ser den mindre ut än vad den egentligen är. Norska sexologer håller på med ett projekt där de fotograferar mäns snoppar så att de får en mer realistisk bild av storleken på sitt favoritorgan. Banbrytande, hävdar jag. För man behöver inte gå längre än till närmsta hällristning för att inse att män genom alla tider haft ett enormt kompensationsbehov. På bronsåldern gick man till en klipphäll och ristade in ett porträtt men karln var utrustad som två välhängda hingstar.

Mycket har hänt inom potenshöjningsbranschen sedan dess: plastkort, vräkiga bilar, kostymer och löner.

När hannarna drabbar samman gäller det att visa vem som har störst i flocken. Att skattebetalarnas pengar går åt blir liksom inte lika viktigt.

Stackars män, fjättrade av sitt eget testosteron och blinda för sin egen storhet. Sedan blir det så fel när de ska hävda sig själva med tjänsteresor och representation. Vad ska vi ta oss till? Tala om för dem att storleken inte spelar någon roll? Fast det har kvinnor ljugit om sedan tidernas gryning utan att det fungerat. Ska vi stödja dem i deras omsorg om sin bästa vän? Men det räcker ju inte om en enda kvinna bekräftar, en man är så osäker att han behöver höra det ofta, från många.

Nej, hoppet står till de norska snoppforskarna. De är de enda som kan visa männen ljuset: den är större än de tror. Män behöver inte hävda sig på andras bekostnad, de duger i alla fall.

För lyssna nu alla börshajar, advokater och direktörer och andra statusjagande stackare. Parkera Ferrarin, ni behöver inte anstränga er. Det finns bara ett gäng som det är riktigt stake i: Tre Kronor.

Johanne Hildbrandt