Efter kvinnliga bimbon - den manliga dumbon

KOLUMNISTER

Efter dekader av kvinnliga bimbor har i jämlikhetens namn en ny ras stigit fram i rampljuset: den manliga varianten. Oklart vad den ska kallas, kanske dumbo.

Ett exempel på detta är en typ vid namn Jan O som gör karriär på att visa drulen och göra propellern. Det här är lite tragikomiskt för alla kvinnor vet ju hur förtjusta män är i att visa upp sig nakna och slänga med könsorganet. Men efter att de fyllt sju så brukar de ha den goda smaken att hålla sig inomhus.

Men här har vi en man som fått hybris av att delta i Farmen och nu ska ge sig ut på turné med sin egen omvända stripteaseshow.

Undra vad som hänt om en kvinna hade uppträtt genom att stå och slänga med hängbrösten. Hade hon fått samma publicitet? Nej, för Jan O är den första manliga exhibitionistbimbon och det är värt att notera.

Ett annat exempel på manliga bimbor är killen i tv-serien Bachelor. En grupp kvinnor slåss om att få bli hans utvalda. Själv förstår man ingenting. Storstädning och vaxning av benen måste vara mer lockande än att tvingas umgås med han den där, vad han nu heter, som har en massa gele i håret. En tjej blev ledsen för att hon blev utröstad. Varför hjulade hon inte av glädje? Ibland är världen obegriplig.

Fast nog hade det varit intressant om förhållandet varit det motsatta. Om en kvinna satte på en massa grabbar och valde mellan dem?

Någon påstod att gränserna mellan manligt och kvinnligt håller på att luckras upp. Att fjolliga män förebådar civilisationens fall.

Så var det i Persien där folk blev alltför civiliserade och männen ägnade sig åt kläder, fylla och smink. Sedan kom bergsbonden Alexander den Store och hans hårdföra grabbar och erövrade hela skiten. Detta har sedan upprepats gång på gång fram till nutid. Så fort männen slutar träna krig och blir finstämda så erövras deras land av hungriga alfahannar.

Stämmer detta går vi en deprimerande framtid till mötes.

Jag menar, Jan O är ju inte direkt någon att hålla i handen. Inte någon annanstans heller.

Ibland blir feminister anklagade för att vilja snöpa män eftersom vi vill ha lika mycket betalt som de när vi gör samma jobb och så vidare. Helt fel. Helvetet består av en evighetsdag i Bachelor.

Manlighet är trevligt, för riktiga män blir inte hotade av kvinnor. Det är sådana vi vill ha. Och helst vill vi inte bli erövrade av bergsbönder heller. Men det ser dystert ut. Försvaret har i princip lags ned, ingen gör värnplikten, män byter hellre sminktips med varandra.

Om teorin stämmer så är det snart kört. Kanske är detta slutet på könsrollerna som vi känner till dem. Men varför ge vika för det gamla? Varför inte satsa på en ny trend?

Släpp loss alfahonorna. De kommer att rädda oss vid eventuell invasion av aggressiva hannar på erövringståg. Nya tider, nya seder.

Och Jan O blir fältartist och gör propellern framför jublande kvinnliga krigare vid fronten.

Snälla väck mig någon. Detta måste vara en mardröm.

Johanne Hildebrandt