Snälla Linda, älska dina barn

KOLUMNISTER

Linda Rosing är i gång igen, vår tids narr och då menar jag inte på ett negativt sätt. Narren skulle inte bara roa utan också servera de beska sanningarna och Linda är en

sådan hårt skruvad mediepersonlighet att hon går hela varvet och landar i ärlighet.

Hon blev aldrig sedd, Big brother gav henne den

bekräftelse hon så hett åtrådde. Stureplanslivet gav henne någon form av status, hon partade, knarkade och gjorde vad som helst för en rubrik i tidningen. Uppmärksamhet är också en drog. Kanske är det därför Linda Rosing nu ger ut sin självbiografi vid 31 års ålder.

"Stureplan är en falsk värld", säger hon i en intervju med en tidning som hänger ut våldtäktsmän innan de ens har häktats.

"Folk är jättetrevliga mot en, sedan snackar de skit bakom ens rygg."

Det är klart att det är så, Linda. Har du funderat på varför? Det är för att alla är lika bekräftelsetörstande som du. De vill också bli sedda till varje tänkbart pris, är ängsliga över att inte passa in, vill tillhöra rätt kretsar,

synas med rätt personer. För den som syns är något värd.

Tro mig, det där är inte friskt. Kändisindustrin har skruvats upp i en sådan hög fart att folk på allvar verkar tro att utseende är viktigare än innehåll. Alla, från stjärnor till arbetslösa, har förvandlats till varumärken som ska saluföra sig själva till vilket pris som helst. Även om det innebär att de köper ett liv de inte har råd med, säljer ut sin heder, bedrar sina närmaste eller tänjer på sanningen till lögnens gräns.

Fasaden måste upprätthållas, annars riskeras du sparkas ut i arbetslöshet och kyla. Klart folk blir

rädda i ett sådant klimat, oavsett om de sitter i

regeringen eller har ett

vikariat i en affär.

Ledsamt är det att heder är otrendigt och sanningen blivit förhandlingsbar.

Men strunta i dem, Linda. Det står redan i Havamal att: "Bräckligt är det som bärs i andras bröst." Med andra ord kan du inte bygga ditt liv på vad andra tycker och den enda som kan bekräfta dig är du själv.

Arbeta hårt och var schyst för så länge du vet att du handlat rätt finns inget att frukta.

Ta hand om dina närmaste och håll dig undan alla som bedömer dig efter din bröststorlek.

Och snälla, snälla, älska dina barn. Du vill väl inte att de ska växa upp med samma svarta bekräftelsehål i bröstet som du hade, Linda?

Kom ihåg att allt hänger ihop. Karma funkar.

Johanne Hildebrandt