Våga uppfostra, kräv skoluniform

KOLUMNISTER

Egentligen var det inte så uselt att rektorn på Tullbroskolan i Falkenberg ville förbjuda eleverna att visa kalsongerna i biblioteket. Han borde istället ha gått ett steg längre och krävt skoluniform.

I en värld där kidsen är så märkesfixerade att tioåringar kräver designkläder behövs det lite likriktning.

Barn vill anpassa sig och är giriga av naturen, självklart vill de ha allt som gör att de passar in. Därför måste de vuxna dra en gräns och göra slut på vansinnet.

Med skoluniform kan barnen fokusera på prestationer istället för utseende, se bara hur bra det funkar i ett fotbollslag.

Barn är en konsekvens av sina föräldrars uppfostran men numera innebär tydligen föräldraskap att man slänger åt ungarna lite stålar.

Fattar ni inte att ni måste lära era barn hur verkligheten fungerar? Föräldrar ska vara närvarande, de ska vara jobbiga och kräva att ha järnkoll på vad ungarna sysslar med. Då duger det inte att betala sig fri för att kunna slappa en stund. Det är då barnen blir mobbare och bildar våldtäktsgäng som ger sig på flickor.

Och kom inte dragande med något kompissnack. Jag avskyr dessa föräldrar som abdikerat från sitt vuxenansvar och trallar runt och vill vara "polare" med sina tonåringar för då känner de sig yngre. Men så fort det blir jobbigt och besvärligt försvinner de minsann, då ska skolan eller staten rycka in.

Jävla veklingar, om ni inte kan älska era ungar när de behöver det som mest borde ni ha offentligt spöstraff.

Det är inte så konstigt att tjejer sitter och karvar sig i armarna på kammaren när det är dom sjuka exhibitionisterna i "Big brother" som formar deras verklighetsuppfattning.

De luras ju att tro att man måste vara snygg, ha stora bröst och synas i tv för att duga. De matas med falska bilder från de "kändisar" som låtsas vara perfekta och ha ett underbart liv medan de i själva verket är trasiga stackare med ett sjukligt bekräftelsebehov.

Lyssna på mig: Tro aldrig på någon som låtsas vara felfri, det är bara en stor, fet lögn. Var glad över din ofullkomlighet och dina misstag för det är av dem du lär dig något. Tyck synd om neurotikerna som inte kan leva utan att ha rätt märke på jeansen.

Det är bara genom hårt arbete det går att komma någonstans men ingen kan eller ska vara bäst på allt.

Detta borde dina föräldrar ha talat om för dig. Men de är kanske för upptagna av att leka tonåringar och dricka lådvin för att bry sig.

Johanne Hildebrandt