...men visar inga känslor

KOLUMNISTER

Kungen skojar till det i Skövde.

Silvia mår prima i Bryssel.

Victoria strålar som en sol i Göteborg.

På hovets hemsida ligger för första gången någonsin en intervju med kungaparet om sin nybildade klubb.

Det pågår något skumt i konungariket Sverige.

Endera är verkligen kungafamiljen totalt oberörda inför det faktum att statschefen anklagas för att umgås i gangsterlokaler, ha en kvinnosyn som verkligen inte är anpassad till valspråket ”För Sverige, i tiden”, haft en kärleksaffär mer eller mindre offentligt och roat sig på strippklubb under ett officiellt uppdrag utomlands.

Det är möjligen så; att familjen inte alls uppfattar att detta är något som de behöver bry sig om utan kan fortsätta att skoja, må bra och stråla av hjärtans lust.

De lätt spända anletsdragen kanske kommer sig av en lätt förvirring över hur knasigt presskåren bär sig åt nu för tiden, som bara vill diskutera litteratur. Och den oredigerade intervjun som hastigt slängdes upp på hemsidan kanske bara vill ge uttryck för ett nytt, modernt sätt att – kanske inte blogga, men – glänta en smula på ridån.

ELLER så är Silvia lika djupt skakad över att hennes makes påstådda otrohet och inte helt salongsfähiga kaffevanor blivit allmängods, som vem som helst av oss hade blivit.

Och Victoria vill helst dänga sin 50 000-kronors handväska i skallen på farsan som sabbar totalt för henne, nu när hon jobbar som en iller och bara vill vara lyckligt nygift.

Kungen själv tycker att det hela är djupt genant och kallsvettas inför varje jobb.

Men det är sånt som inte får visas för folkmassorna som ju måste hållas lugna och inte drabbas av panik, vilket fallet skulle bli om kungafamiljen visade några känslor utöver de som presteras av vaxdockorna på Madame Tussauds.

Nix, the show must go on i Sveriges längsta teaterföreställning och därför biter de mangrant ihop och låter ingen familjekris hindra skämt, sammanbitna leenden och kvittrande glada tal.

För OM någon i familjen visar sig lika mänsklig och sårad och ledsen som vi andra hade varit, så faller ju hela illusionen om kungligheter som något förmer än undersåtarna.

Jag vet verkligen inte vilken förklaring jag tycker är värst.

ARTIKELN HANDLAR OM