Borde man inte ge det en andra chans?

KOLUMNISTER
Malin Wollin.

Sexa mig hit och sexa mig dit. Jag är jättenyfiken på asexuella människor.

Jag tycker att jag har behövt stå ut med många störande frågor om mitt val att äta vegetariskt. ”Äter du bara gräs?” ”Blir du inte trött på kaninmaten?” och tusen miljoners sojakorvs-skojigheter som man aldrig får nog av.

Hur det är att behöva försvara ett liv utan sex vågar jag inte ens spekulera i.

”Du har väl inte träffat en riktig karl” ”Blir det inte väldigt torrt?” och en mängd förslag om olika typer av åkturer. Hu.

Nej, jag vet inte vad folk säger, jag kan som sagt bara spekulera.

Jag kan själv tycka att man rimligtvis borde ge sex en andra chans och inte sluta efter första försöket.

Om jag hade bestämt min sexuella bana vid sjutton års ålder hade det inte blivit många barn gjorda.

Till skillnad från Natasja hade jag ingen pojkvän på gymnasiet. Jag var livrädd för killar och såg alltid till att bli kär i killen jag visste aldrig skulle bli min. Så att jag skulle slippa. Att ha sex en gång när man är sjutton och sedan låta detta fälla avgörandet, är det rättvist mot sex? Hur kan man veta? Handen upp alla som hade ett schysst ligg första försöket när ni var sjutton?

Det är väl mer eller mindre lag på att det ska vara dåligt första gången. Och andra och kanske tredje också. Som melodifestivalen, det blir liksom inte riktigt kul förrän fyra deltävlingar och andra chansen avverkats.

Men vet man så vet man.

Natasja säger att hon fick ett namn på sitt tillstånd först för ett par år sedan. Hon har alltså gått omkring hela livet utan att känna till att det finns ett namn för det hon har. En läggning. Inte vanlig och inte välkänd, men existerande.

Jag hörde på radion häromdagen om en tjej som inte tror på elallergi. Elallergi och asexualitet. Konstigt och svårt.

Sexualitet är lika naturligt som äta, sova, skita. De fyra hörnstenarna vi bygger våra korta liv uppå.

Jag har trott att asexualitet bara var ett slugt sätt att ragga(det blir tillexempel inte godkänt i Word)Vem skulle inte vilja omvända en person som säger sig vara ointresserad av sex?

Killarna på krogen skulle bilda hög på den personen.

Säger man att man lider av sexualitet? Gör man det? Lider?

En procent är asexuella. Gör gärna om den undersökningen på nyblivna föräldrar.

Studier visar att så många som 60 miljoner kan vara asexuella, det vill säga; en procent av jordens befolkning är inte intresserade av sex.

Jag tycker det är otroligt modigt av Natasja att prata om det här.

Modigt och avvikande när 99 procent inte bara har sex utan pratar om det. H-e-l-a t-i-d-e-n.

FAKTA

Veckans WOW!

Malena Ernman är Sveriges hetaste person. Hon är stark, snygg, begåvad, smart, rolig och har utstrålning som ett läckande OKG. Tydligen är hon jätteberömd i hela världen, det vet jag ingenting om. Jag har inte koll på världen. Men nu blir hon världsberömd och älskad i Sverige. Malena och Petra, starka kvinnor som slår igenom strax före fyrtio.

Veckans WÄRSTA!

En 77-årig kvinna i Landskrona trotsade finanskrisen och drev lönsam sprit- och tobaksverksamhet i sin lägenhet.

50?000 cigaretter och 1?000 burkar öl hade tantan i skafferiet istället för marmeladgodis och Ballerinakex. ”Det är till barnbarnen” hävdar farmor. HAHAHA. Själv fick jag hemmastickade strumpor och hundralappar vikta fyra gånger av min farmor.