Alla har väl alltid någon som skäms

Läs Malin Wollins krönika

KOLUMNISTER

Dags igen. Ny såpa, nya karaktärer.

– Mamma, vad är en karaktär?

– Tja, det beror lite på vad man menar och med vilket tonfall man säger karaktär.

– Vad är tonfall?

Jag har inte sett en minut av ”Kungarna av Tylösand”, men ska vi gissa att det kommer innehålla sex, bråk och alkohol? Ska vi gissa att det kommer bli pinsamt? Jätte­pinsamt.

Och visst kommer det liggas. Gruppsex har jag hört. Glöm guppande täcken. Handskarna är av, eller kalsongerna. Nu är det guppande nakna rumpor och avskalade samlag rakt upp och ner.

Mina föräldrar vet att jag har sex, jag har tre barn. Mer än så behöver de inte veta, vill de inte veta. Och det är just detta som får mig att svettas. Mamma-dotter-svetten. Skäms-svetten. Bäst att inte göra lilla mamma vred.

Alla har väl alltid någon som kan skämmas. En mamma, en pappa, en faster, en mormor. Någon. Och alla har ju tv.

Att synas är en drog där du blir beroende på första försöket och jag har full förståelse för lockelsen i att synas, vara en tv-stjärna. Vara någon, bli en kändis.

Jag förstår att det är en chans man tar. Men varför sex? Kan man inte hålla sig? Som en såndär fis som man bara inte kan hålla inne hur man än gör? Är det så? Varför ligga med folk i tv? Det kan inte vara ett krav i något kontrakt. Det kan inte vara så att tv-serien ställs in därför att ingen låg med någon framför kameran (eller är det just så det fungerar?).

Samlag i tv kan inte suddas ut och det är alltid svårare för tjejerna. Kanske är det bättre att vi lägger ner sex som syns i stället för att kämpa för att publiken ska förakta killarna lika mycket som den ser ner på tjejerna.

Sex på tv kan inte raderas som en spontan skoj-nakenbild i kameramobilen. Allting lagras, för alltid, för evigt.

När som helst kan någon plocka fram ditt samlagande förflutna. Se på hon som är ihop med lill-prinsen, hon är ett utvik hur många rika tanter som än stöttar henne, hur många utsvultna barn hon än poserar tillsammans med.

Man kan undra; vet kungarna av Tylösand vad de ger sig in i? Ja, det tror jag nog att de gör, och jag tror inte att de kan bärga sig. Nu är det bara att vänta på att hjulen ska börja snurra. Programmet ska sändas, bloggare ska hata eller älska, löpsedlarna ska ta efter, fester och jippon trillar in, det underbara livet som ökänd men aldrig erkänd kan börja.

Eller som Gessle skrev:

Här kommer kung av sand. Här kommer kungen av ingenting alls.

FAKTA

Veckans wow:

Alanis Morisette väntar barn vid 36 års ålder (hur sabla ung var hon egentligen när hon slog igenom?). Undrar just vad Alanis kommer ha för tonfall mot sitt barn om sju–åtta år. Jag låter nämligen som ”Jagged little pill” på mina barn mest hela tiden.

Veckans Wärsta:

Den erkännande helikopterrånaren vågar inte tala om vilka andra som var med och tjyvade och berättar vidare att han fick blygsamma 60­?000 för besväret. Låter som när ett av mina barn vägrar tjalla på det äldre syskonet och sedan får ytterligare en smocka i nyllet som tack för hjälpen.