Så blir ditt nya pappaliv, Chris

KOLUMNISTER

Hello Mr Chris, här kommer en välment och kärleksfull hälsning från en förälder till en annan.

Du har nu varit pappa i en dag. Jag har varit förälder i elva år, du vet: ”jag lär mig, men det är svårt.” Nu har du bara uppskattningsvis 6570 dagar till av föräldraskap. Dagar fyllda med blöjor, vabuari, tandborstsdrama, tusen prylar på golvet, nattvandrare och tråkiga vardagsmiddagar som ingen vill äta. Det kommer bli fantastiskt!

Detta lilla barn ska busa till dig, liva upp dig och göra dig till en bättre person. Förmodligen har det redan hänt.

Jag vet inte om du känner till det, men alla Sveriges ögon följer dig och varje steg du tar bredvid din fru. Du gifte dig med Sveriges yngsta prinsessa och svenskarna tänkte: Är han inte lite av en suris?

”Varför är han alltid så allvarlig?” sa vi till varandra. ”Här har han fångat den sötaste tjejen i hela landet och ändå ser han ut lite som om han har sålt smöret och tappat pengarna. Fast han kanske helt enkelt ser ut sådär” spekulerade vi när vi satt hos frisören och läste lite för gamla nummer av Se och Hör.

För vad det är värt så tycker i alla fall jag att du är väldigt stilig.

Det kan inte vara lätt att komma i kölvattnet av Daniel och Victorias succé. Det där äldre syskonet som alltid ska vara så välartat och exemplariskt. Och Daniel med sitt ”all over the place” och tårfyllda tal på bröllopet och engagemang i idrott och hälsa. 

Så vad gör du? Du går ut och visar upp din nyfödda dotters fotavtryck all over the arm! Poäng Chris!

Nu väntar vi alla på att få se dig promenera Stockholmstrottoaren fram med en svensk vagn som alla sedan vill äga. Vi vill se dig med en nyfödd prinsessa i babybjörn och varma hossor.

Jag hoppas att ni får en underbar tid, det är alla bebisar värda, lyckliga föräldrar som njuter eftersom det är det alla säger åt dem att göra.

Vidare så hoppas jag att ni delar på föräldraledigheten, och att du på det sättet blir en viktig person i ditt barns liv. Jag hoppas också att ni förstår att er roll som prinsessfamilj är betydelsefull för många människor i Sverige. Många tanter och farbröder längtar efter nyheter om de kungliga. Tänk på det, ni är viktiga för dem.

Så grattis till det bästa som livet har att erbjuda.

Och du, nu slutar du röka, eller hur?

ARTIKELN HANDLAR OM