Mannen – snart har han utrotats

KOLUMNISTER

Är mannen den nya kvinnan?

Är män på väg att bli det Andra könet? Den marginaliserade gruppen som måste slåss för sin existens.

Läser i den engelska tidningen Observers augustinummer att den engelska mannen är satt under lupp. Att han granskas, vägs och mäts på samma sätt, som kvinnor alltid har dissekerats. Att forskare dyker ner i hans gener och kommer upp med de mest skräckinjagande resultat.

Maskuliniteten är i darrning. Aldrig tidigare har männen känt sig så olyckliga och varit så fyllda av tvivel och osäkerhet.

Det här är vad den engelska mannen har fått veta om sig själv under den här sommaren.

Hans potens är i fritt fall.

I juni sökte 40 procent fler män hjälp för att de hade problem med sitt kärleksliv. I juli var det dags för nästa dråpslag, när papporna fick veta att deras ställning som föräldrar var sämst i hela Europa. En engelsk pappa var inte mer värd än en bit plastfolie. Han ”behövdes” inte. Han var ”not essential”.

Så nästa stjärnsmäll. Mannens spermier är på väg att fejda ut. När en man är 45 år så har kvaliteten på hans spermier sjunkit så mycket att risken att hans partner ska få missfall har fördubblats.

Vem har tidigare haft kläm på en sån sak? Ingen.

Är mannen den nya kvinnan?

Här är mer i den riktningen.

Mannen blir alltmer ”objektifierad”, det vill säga han värderas för formen på sin kropp och glansen i sina ögon. Han rakar benen, injicerar botox i pannan och är lika fixerad vid sin vikt som en kvinna. Ja, mer.

Må så vara, att kvinnor tjänar mindre än män. Att vi bara har 17 procent av platserna i världens parlament. Att vi smäller i glastaket och att kvinnor i Saudiarabien är förbjudna att köra bil.

Ibland är det tuffare att var man.

Av de 25 jobb som rankas lägst i USA, så domineras 24 av män. Och här handlar det om de lägst betalda jobben. Om osäkra jobb som ingen vill ha.

Och kanske det mest skrämmande och som kan få vem som helst att undra om vi är inne på rätt väg? Experter på genetik påstår, att mannen snart bara är ett minnesfragment. Om 125 000 år är han utrotad på grund av de svaga spermierna och mutationen av hans Y-kromosom.

Vad ska man tro?

Ja, här gäller det framför allt att ha kul så länge det varar.

ARTIKELN HANDLAR OM