Sommar – dags att hetsa upp sig

KOLUMNISTER

Vad retar dig mest i Sommarsverige? Den frågan dök upp på en fest i måndags. Och den var stekhet. Som att hälla bensin på trätrallen och tända på.

Annie, 37, var irriterad på alla turister som vaggar omkring fyra i bredd och korkar igen trottoaren. ”De går där och slickar på sina glassar och fattar inte att man måste förbi. Jag blir också tokig på alla cyklist­er som inte förstår skillnaden mellan en gågata och en cykelväg.”

Edward, 24, höll på att falla i atomer över alla ”festi­valtöntar”som drar i? väg till Arvika eller Peace & Love: ”De tycker att det är fett att bo som grisar fast de i själva verket inte alls tycker att det är så nice.”

Han var också upprörd över alla som älskar rock bara för att deras föräldrar gjorde det. ”De tycker att det är så fett med rock bara för att deras föräldrar har tvingat dem att lyssna. Men det är fruktansvärt med de där avdankade rockstjärnorna som står på scenen och gör sexanspelningar om sextonåriga flickor. Och det är för jävligt med alla vuxna som hetsar fjortonåriga flickor att visa brösten och som gör det bara för att de tror att det är rock’n’roll.”

Bertil, 60, kanske inte var förbannad, han var nog mer förbryllad över SJ eller om det var Östgötatrafiken. Han visste ju inte. Han hade i alla fall stått där med några andra på perrongen och väntat på ett tåg som skulle gå 15.33. Inget tåg och ingen information.”Det var rätt mystifierande att stå där och inte veta om tåget inte hade kommit eller om det hade gått. Ingen kunde upplysa om vilket och jag fick ta en taxi.”

Och Lena, 52, gick i gång som en bandsåg över kannibalismen i varukorgarna: ”Jag blir tokig när jag ser alla överviktiga som går omkring med orange flintstekar i sina kundvagnar. Vet de inte om att det där styckade liket i deras vagn är en gris som har ätit upp en annan gris?”

Lena, 52, var också provocerad av alla som ska ha hjälp med blommor och katter och post när de försvinner på semester: ”De ropar över hela området att de ska till västkusten eller Malaga. Och så ska de som inte har råd att komma i väg själva, gå där och grisa med deras blommor. Det retar mig till vansinne.”

Ja, det finns mycket som vi kan hetsa upp oss över i Sommar-sverige.