Måste verkligen Jerry Seinfeld vara så ful?

KOLUMNISTER

Jag blir så förbannad på tv-serien ”Girls”.

Det är så typiskt att den där jäkla Lena Dunham hann före mig.

Hade jag varit lite smartare och mer produktiv så hade jag för länge sen kunnat lansera den här serien, fast i Stockholms-tappning.

Ett ”Girls Sverige”. Eller kanske bara rakt av – ”Tjejer”.

”Tjejer” skulle handla om mig och mina kompisar under några år i början av 2000-talet, då vi hankade oss fram med ströjobb på kafékedjor, inledde destruktiva knullförhållanden med konstskolekillar, köpte second hand-pumps i galna färger och anordnade Justin Timberlake-klubbar i Pub Läckerbitens källare.

I ett avsnitt skulle min karaktär, en kulturpretto-wannabe med svart lugg och landsortsdialekt, aldrig komma fram till kvällens fest eftersom hon testat konstiga piller och i stället tillbringar natten med att krama alla på busshåll­platsen.

I ett annat avsnitt skruvar någon upp värmen på max i lägenheten som alla ”Tjejer”-tjejerna bor i tillsammans, eftersom ingen av dem någonsin funderat på exakt hur hög en elräkning kan bli i praktiken.

Skulle allt som hände i ”Tjejer” vara sant och verklighetsförankrat?

Nej, absolut inte. Jag skulle skarva och ljuga i manuset. Allt för att det skulle bli så roligt och underhållande tv som möjligt om livet kring 20-nånting.

Fast frågan är om det hade blivit succé. Med tanke på hur Lena Dunham och ”Girls” kritiserats, så skulle ”Tjejer” knappast överleva till andra säsongen.

En amerikansk humorsajt föreslog här om veckan att man skulle applicera de hånfulla medieanalyserna av ”Girls” på en annan humorserie, exempelvis ”Seinfeld”.

Ta debatten om Lena Dunhams karaktär Hannah och hennes utseende, men byt ut henne mot Jerry Seinfeld.

Jag menar – hur snygg är han, egentligen? Hur kan han få så sexiga flick­vänner hela tiden när han går runt med de där jeansen uppdragna till midjan? Måste han vara så himla ful?

Och då ska vi inte prata om George Costanza, som dessutom är tjock. Visst är det kul med män som har ”vanliga” kroppar. Men hela den där serien handlar bara om egocentrerade, bortskämda, vita och privilegierade New York-bor. Och vem tycker sånt är roligt?

Till er produktionsbolag som trots allt är intresserade av ”Tjejer”, hör av er, helst med feta förskott.