Självmordsbombare är så ivriga att hjälpa Gud

KOLUMNISTER

Självmordsbombare är roliga. Jag vill inte trivialisera Benazir Bhuttos och 24 andras död. Men med all idioti i världen är det svårt att inte se livets komiska sida.

Låt oss strunta i att detta dåd knappast leder till att Bhuttos parti lägger ner. Hon har redan ersatts av sin son. Bakslag, javisst. Totalt nederlag? Nä.

Jämför med Indien: Indira Gandhi sköts 1984. Hennes son Rajiv tog över. Han sprängdes 1991. Frun Sonia tog över 1998 och ledde partiet till seger 2004.

Men låt oss som sagt strunta i sånt.

Säg att man ogillar någons politik så starkt att man inte kan diskutera eller förhandla med denne. Hon har så fel att hon måste dö.

Okej, jag köper det.

Men man nöjer sig inte med att döda henne utan passar på att spränga sig själv när man ändå har tjackat sprängdeg. ”HA! Där fick ni!” liksom.

Inte bara hindrar man sig själv (och framtida avkommor) från att utföra fler ”hjältedåd” utan vållar även släkt och vänner sorg.

Men säg att de är med på noterna och ”vet” att det finns (ett bättre) liv efter döden.

Fast vänta nu, enligt den tron kommer även fienden att leva vidare! D’OH!

Visst, hon kommer att hamna i en sämre avdelning. Medan man själv partar i paradiset kommer Gud att ge Benazir evigt smisk i helvetet. Men hon kommer inte att dö helt, försvinna och sluta existera. Självmordsdådet blir en rent logistiskt åtgärd där man bara förflyttar sig själv och fienden till en ny plats.

På tal om Gud ... Om han vill få bort Bhutto kan han väl i egenskap av boss över HELA JÄVLA UNIVERSUM själv ”fixa” henne i en jordbävning eller något mer kirurgiskt som åsknedslag?

En liten ”olycka” kanske? Något som får tv-experter att säga: ”Jag har aldrig hört talas om någon som fått epidural, subdural, subarachnoidal OCH intracerebral hjärnblödning samtidigt.” Eller: ”Ytterst ovanligt att man slinter så pass illa med sin lady? shave att det leder till förblödning.”

Och så har vi detta med ansvarsområden. Någonsin sett en kirurg i arbete? Brukar lekmän stå utanför kirurgi

rummet med fruktkniv i handen och vilja hjälpa till? När ingenjörer bygger kraftverk brinner väl inte de i närmsta by av iver att bidra med sin spetskompetens? När Nationella insatsstyrkans expert desarmerar en bomb kommer väl inte jag och hänger bakom hans axel: ”Cut the red wire! The RED wire!”

Varför är människor som aldrig skulle drömma om att lägga sig i experters arbete så jävla ivriga att hjälpa självaste Gud?! Är det inte att frångå chain of command något? Varför skulle den som har skapandet av atomen och Vintergatan på sin cv behöva hjälp av Mustafa och Beitullah?

”Gud använder mig som sitt verktyg”?

Snacka om enormt högmod att tro att Gud behöver just mig, om ens som bara ett verktyg. Och är inte högmod en synd?

Det finns en hadith där Muhammed ska ha sagt: ”Den med högmod i sitt hjärta, ens med vikten av en liten myra, får inte träda in i paradiset.”

Vi snackar inte stor eller ens vanlig myra nu utan liten myra: myrornas Leif Pagrotsky.

Nu tror jag inte på helvetet, men den islamistiska självmordsbombare som gör det bör enligt sin egen logik och tro hamna där.

Och förresten, hur misslyckad hardcoreislamist är man inte om man missat något som till och med en hädisk apostatkrönikör känner till?

Nima Daryamadj

ARTIKELN HANDLAR OM