Oisín Cantwells helg: Överväger att duscha

KOLUMNISTER
Foto: CASPER HEDBERG
Ett stockholmskt sunkhak. Dock ej på Ringvägen.

Besynnerlig är Stockholms halvkändisars tävling i att ha den mest perfekta helgen.

Varje vecka publicerar Svenska Dagbladet en ny rapport från den övre medelklassens fredagar med skaldjur, lördagar med brunch hos goda vänner i stora våningen i Vasastan som följs av någon vernissage på pittoreskt bohemiska Södermalm och härliga söndagstimmar på Sturebadet med de väluppfostrade och alltid lika lyckliga barnen.

Bloggaren Isabella Löwengrip äter endast det dyraste köttet och älskar att strosa med barnvagnen längs Strandvägen, konstkonsulten Karolina Bertorp påminns om att hon har glömt att hämta ut sin födelsedagspresent, en kombinerad champagne- och botoxkväll hemma hos sin gode vän kirurgen, och författaren Alexander Ahndoril byter alltid om till vita kläder då han kommer ut till residenset på landet.

Inte för att jag för ett ögonblick tror att någon är intresserad, men här kommer mina 25 öre i sammanhanget.   

Fredag. Smiter tidigt från jobbet. Några öl på ett sunkhak på Ringvägen. Jocke med kniven drömmer om 13 rätt. Vid ett av borden halvligger en äldre dam och sover.

Bestämmer mig för att inte köpa cigaretter. Köper cigaretter och en pizza. Dräller lådvin på soffbordet. Vaknar fyra på morgonen av att tv:n är på. Stänger av den, släpar mig till sängen och lyckas somna om.

Vaknar tidigt. Överväger att duscha. Struntar i att duscha. Röker. Fördriver förmiddagen med mediokra tv-serier och självömkan.

Eftermiddag. Sätter en hundring på att Liverpool ska vinna. Liverpool förlorar. Några öl på sunkhaket. Jocke med kniven ser ut att få sju rätt.

Lyckas undvika att köpa cigaretter. Äter falukorv. Tycker synd om mig själv. Somnar dessbättre tidigt.

Söndag. Överväger att duscha. Struntar i att duscha. Spelar quizkamp på mobilen. Förlorar tre matcher i rad mot Saldert.

Några öl på sunkhaket. Jocke med kniven suckar över italienska ligan. Fuskar i quizkampen och lyckas äntligen vinna. Noterar att AIK slår Norrköping och tänker att det alltid är lika olustigt då det ser bra ut under försäsongen.

Går hem. Värmer ravioli. Hur kunde helgen ta slut så fort? Tittar mig i spegeln och tänker att livets bok har sina bättre sidor.

Fotnot: Allt i detta kåseri, inklusive resultatet i Liverpools senaste match, behöver inte nödvändigtvis vara med sanningen överensstämmande.

ARTIKELN HANDLAR OM