Uppgiften fick Mr Efterlyst att nästan ramla av stolen

KOLUMNISTER

Vi satt på en bar i Hollywood här-omdagen och diskuterade oralsex.

Det var Mr Efterlyst och jag och två andra gubbar i underhållningsbranschen.

Vi har en gemensam vän som drabbats av cancer i munhålan. Det är inte roligt alls. Vår vän har haft ett rent helvete med alla behandlingar. Han har varit sönderbränd i käften, haft konstant ont i halsen och inte kunnat äta mat på fyra månader. Han har fått föda via en slang in i magen. Till råga på eländet har hans läkare sagt att sjukdomen möjligen kan bero på cunnilingus, vilket är ett finare ord för att slicka fitta.

Mr Efterlyst ser hård och tuff ut, men han är egentligen en mycket känslig människa. Han kände till att vår vän var sjuk, men han hade inte hört talas om det eventuella sambandet mellan den så kallade 69:an och cancer i munhålan, vilket vi alltså upplyste honom om.

Det skulle vi inte ha gjort.

Mr Efterlyst höll på att ramla av stolen. Och det berodde inte i första hand på att han hade smakat starkt under kvällen. Han reagerade helt enkelt våldsamt på uppgifterna.

– Nej, detta är inte möjligt, sa han, med en röst som överröstade rockmusiken. Det kan inte vara sant! Förr sa de att man får hår på handflatorna av att runka, ska de börja med det igen? Detta är bara en förbannad moralism!

Han skrek nu, så att både bartendern och de övriga gästerna började stirra på oss.

– Läkarna har alltid stått i moralismens tjänst! Men nu får det förbanne mig vara nog! Det här kan vi inte acceptera! Jag klarar inte mer!

Det tog oss en styv halvtimme att lugna ner Mr Efterlyst och få in honom i bilen så vi kunde köra till hotellet. När han sovit ut och googlat saken nästa dag slutade han helt att tala om ämnet.

Jag ringde vår sjuke vän för att höra hur han mådde. Han hade just börjat äta igen. Lite soppa och sådant. Han var på bättringsvägen. Det var bara glädjande besked:

– Jag har slangen kvar i magen, men jag åt just en mycket tunn skiva falukorv. Det var helt fantastiskt... det var en upplevelse som knappt går att beskriva...

Återstod att ta reda på en sak. Kommer uppgifterna om de eventuella farorna med oralsex att få Mr Efterlyst att byta

modus operandi i sängkammaren?

Han svarade så kärvt på frågan att man kunde tro han gått i medieträning:

– Inga kommentarer...

FAKTA

Det blir Anka till jul

Varför satt Mr Efterlyst och jag på en bar i Hollywood? Jo, vi hade en stund över under inspelningarna av en serie julprogram med hela Sveriges Anna Anka. De kommer i TV3.

Jag har slangen kvar i magen, men jag åt just en mycket tunn skiva falukorv. Det var helt fantastiskt. Det var en upplevelse som knappt går att beskriva…

Fräck t-shirt

Häromdagen var vi inne på ett ställe där de sålde festliga partytröjor med texten: "SEX INSTRUCTOR First Lesson Comes Free". Vi borde ha köpt en till Mr Efterlyst.