Här byter nazister och hemmafilosofer recept

KOLUMNISTER

Härstammar svenskarna från Anatolien?

Hur bör man högtidlighålla grynkorvens dag?

Och landade austronauterna verkligen på månen 1969?

Frågorna avhandlas på Nordiska förbundets forumsidor på nätet, och svaren är ofta förvirrade. Där samlas en brokig blandning av anonyma nazister, konspirationsteoretiker, rasideologer, huliganer och skvallersjuka hemmafilosofer.

Om vi bortser från de vanliga högerextrema litaniorna om folkgemenskap och repatriering av muslimer så finns där också trådar som för tankarna till den numera avlidne, för Palmemordet friade Christer Petterssons tal om psykiatrins utmarker.

Under avdelningen Kläder förs en upprörd diskussion om att Thor Steinar, ett tyskt klädmärke, populärt bland nazister, nu sålts till en arabisk affärsman i Dubai. 283 inlägg berör mysbyxor. Majoriteten menar att sådana blott ska bäras i hemmet.

I andra avdelningar redovisas pepparkakshus som inte vill stå, vilka kändisar medlemmarna sett och spottat på, och kvalitén på teleskopbatonger. Moderatorn Dennis H rekommenderar en speciell sorts hårbalsam. Signaturen tn22ah är styrman i handelsflottan och ”nationell båtälskare”. Han söker likasinnade för umgänge i skärgårdens gästhamnar.

Chokladtråden väcker aptit. Vilken sort är bäst? En medlem undrar ”Finns det päronchoklad?” En annan rekommenderar ”All choklad. Helst tysk”.

På köp- och säljtråden annonseras inte bara begagnade vinterdäck och hamstrar.

Signaturen Reichsführer meddelar att ”Kopior av SS-ringar köpes, som samlarobjekt men ska kunna användas”. En medlem söker nazistkoryfén Vera Oredssons bok ”När flaggstängerna blommade”.

Signaturen Kaisercarl gillar blommor, men är bekymrad för att han inte får sina österrikiska edelweissfrön att gro. Signaturen Övralid skaldar om rhododendron: ”Denna städsegröna växt som blommar magnifikt i maj-juni till humlornas stora glädje är ett måste i mitt liv”.

Signaturen Solguru, också känd som vit makt-rapparen Zyklon Boom i Umeå, ställer ivrigt frågan ”Hur går man till väga för att lagra ost hemma? Gärna i ’vanliga’ utrymmen som kylskåp och liknande?” Solguru får snabb hjälp. Med ett recept på färskost. Då undrar han: ”Vilken sorts termometer är bäst för att avgöra exakt när filen/gräddfilen närmar sig 45 grader, förresten?”

Signaturen Holmarns devis lyder:

”Om jag stupar i kampen för mitt folk och min ras, så svep mitt lik i svastikafanan”.

Ovanför detta ödesmättade testamente delger Holmarn övriga brunskjortor sitt favoritrecept: ”TVÅ ingredienser och supergott!!” Ett paket grillkorv skivas, steks och sjuds med en burk dolmio pastasås. Serveras med mycket spaghetti.

ARTIKELN HANDLAR OM