Nu måste vi tänka på Lindbergs barn

KOLUMNISTER

Vi har ju just gått in i juli, högsommarvärmen bedövar och semestern, den heliga semestern, står för dörren. Det blir alltså inte mycket till nyhetsbevakning för min del.

Min utloggning till trots har fallet Göran Lindberg aka Kapten Klänning inte undgått mig. Dubbelnaturen, jämställdhetsivraren och polisen Göran Lindberg kan nog inte ha undgått någon vid det här laget.

Han hänger ju på löpsedlarna vart man än vänder sig och det är ju en synnerligen rafflande historia han har ställt till med. Riktigt skabbig. Om han nu är skyldig. Det känns viktigt att poängtera att han trots allt inte är dömd än.

Nåväl, skyldig eller ej, fallet Göran Lindberg engagerar. Det tar aldrig slut och jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om den saken. Å ena sidan är det väl alldeles rimligt att han hängs ut på det här viset. Gubben är ju polis och en högt uppsatt sådan. Å andra sidan kan jag inte låta bli att tänka på dem som får åka med i hans smutsiga kölvatten. Alla de här kvinnorna och flickorna som har haft sex med gubben givetvis. Men också Göran Lindbergs familj. Hans barn.

Kan bara inte släppa tankarna på Göran Lindbergs barn. De som ofrivilligt faktiskt varit en del i den här dubbelkarusellen. En pappa som i ena stunden åkt i väg och föreläst om jämställdhet för att i nästa packa sexväskor, dra i väg på gangbangs, och i ett senare eskalerat desperat sexmissbruksskede försöka ragga upp barn.

Deras liv måste ha rämnat när han greps, när pappas dubbelliv avslöjades och alla, precis alla, fick ta del av skammen som den här typen av brott för med sig för alla inblandade.

Därför har jag svårt för frossandet i den här härvan. Alla de smaskiga detaljerna som vi pumpas fulla av. Sexväskor, grimmor, bandade förhör, örfilar hit, örfilar dit. Rollspel, gangbangs, viagra och galna telefonsamtal. Media har gjort den här intrikata affären till en utdragen sommarföljetong som är så detaljrik att man nästan spyr.

Kapten Klänning får stå symbol för allt ont som vi människor bär inom oss och få skulle ha något emot att se honom rullad i tjära och fjädrar. Och det har jag svårt för. Det finns barn med i den här härvan. Både de unga flickor som har utsatts för Göran Lindbergs sjuka sexualitet, men också hans egna barn. Vi måste tänka på det.

ARTIKELN HANDLAR OM