Döms för mord i Limmared – får 16 års fängelse

KRIM

En 27-årig man sköts ihjäl i Limmared i augusti.

Han stängde sin lägenhetsdörr – då sköt mördaren genom den.

I dag dömdes en 34-årig man till 16 års fängelse för mord.

1 av 2 | Foto: JOAKIM ERIKSSON

Skottlossningen inträffade vid 19-tiden lördagen 19 augusti i fjol. I lägenheten i Limmared hittades en skjuten 27-årig man. Offret, som var skjuten i huvudet, fördes till sjukhus men dog av sina skador.

Två män åtalades för brottet. Enligt åklagaren var det en 34-årig man som höll i pistolen. Offret ska ha öppnat och sedan stängt dörren, varpå 34-åringen sköt igenom dörren.

34-åringen åtalades även för två mordförsök som begicks under samma dygn. Den ena, då en man i 25-årsåldern skottskadad i ljumsken i Herrljunga, inträffade dagen efter Limmaredsmordet.

Det andra gäller en skottlossning som skedde samma dag som Limmaredsmordet, då han misstänks ha riktat en revolver mot en kvinnas huvud och tryckt av. 34-åringen ska ha beskrivit det som rysk roulette, har åklagaren tidigare berättat.

Åklagaren yrkade på livstid och den åtalade nekade till brott.

Döms för mord – frias för mordförsök

I dag föll domen i Alingsås tingsrätt: 34-åringen döms till 16 års fängelse för mordet. Dessutom döms han för en rad andra brott, bland annat misshandel och grovt vapenbrott, rattfylleri och dopningsbrott. Han frikänns för båda mordförsöken.

Även en 35-åring åtalades för mordet men frias i tingsrätten. Åklagaren menade att de två begått brottet i samförstånd men tingsrätten beslutade att döma 35-åringen endast på de övriga åtalspunkterna: bedrägeri, narkotikabrott och stöld. Påföljden bestämdes till fängelse i åtta månader.

Stämningsansökan omfattade ytterligare två personer som åtalades och dömdes för andra brott i samband med händelser som utspelade sig under 42 timmar i augusti.

Så utreder polisen mord – med ”mordbibeln” 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

Limmared

Brott