Vittne om Madsen: ”Pratade om hur man slår ihjäl folk”

KRIM

Rättegången mot Peter Madsen går nu in på sin fjärde dag.

Under fredagen har personer som arbetat med Madsen i hans rymdverkstad hörs i tingsrätten i Köpenhamn. Dagens förhandlingar avslutas med att ett hemligt vittne hörs bakom stängda dörrar.

Här nedan finns Aftonbladet rapportering från dagens öppna förhandlingar.

Den fjärde av 12 rättegångsdagar mot Peter Madsen har nu inletts i Köpenhamns Byret. Precis som under den tredje dagen kommer vittnen att kallas till tingsrätten för att med sina berättelser hjälpa till att avgöra målet mot Peter Madsen, som står åtalad för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall.

I dag, fredag, har hittills ett vittne hörts, en maskinist ombord det lastfartyg som under natten då Kim Wall försvann var nära att krocka med Madsens ubåt.

Dagens andra vittne är en person som med start i april 2017 var praktikant i Madsens raketverkstad, och flera gånger var ombord ubåten.

Det tredje, anonyma, vittnet är en kvinna som praktiserade på volontärbasis hos Madsen. Hon vittnar om hur de ofta pratade om extrema, galna saker och om döden, och om hur hon – efter att Madsen fått ett utbrott på henne – själv valde att lämna rymdverkstaden.

Fredagens sista vittne är helt anonymt, och kommer att höras bakom stängda dörrar. Media är inte tillåtna att rapportera om det, och får inte heller ta del av vittnesmålet.

Under torsdagen hann man med att höra sammanlagt sex vittnen: en av männen som drog upp Madsen efter att ubåten sjönk, en rättsläkare, Kim Walls pojkvän, en radiooperatör på helikoptern som sökte efter Madsen, en helikopterläkare samt en av Peter Madsens tidigare praktikanter.

På måndag fortsätter rättegången mot Peter Madsen.

Dom i målet faller den 25 april.

Kim Wall – fallet som skakade världen 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM