Mordet på Kim Wall

Vittne om Madsen: ”Pratade om hur man slår ihjäl folk”

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

Rättegången mot Peter Madsen går nu in på sin fjärde dag.

Under fredagen har personer som arbetat med Madsen i hans rymdverkstad hörs i tingsrätten i Köpenhamn. Dagens förhandlingar avslutas med att ett hemligt vittne hörs bakom stängda dörrar.

Här nedan finns Aftonbladet rapportering från dagens öppna förhandlingar.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Den fjärde av 12 rättegångsdagar mot Peter Madsen har nu inletts i Köpenhamns Byret. Precis som under den tredje dagen kommer vittnen att kallas till tingsrätten för att med sina berättelser hjälpa till att avgöra målet mot Peter Madsen, som står åtalad för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall.

I dag, fredag, har hittills ett vittne hörts, en maskinist ombord det lastfartyg som under natten då Kim Wall försvann var nära att krocka med Madsens ubåt.

Dagens andra vittne är en person som med start i april 2017 var praktikant i Madsens raketverkstad, och flera gånger var ombord ubåten.

Det tredje, anonyma, vittnet är en kvinna som praktiserade på volontärbasis hos Madsen. Hon vittnar om hur de ofta pratade om extrema, galna saker och om döden, och om hur hon – efter att Madsen fått ett utbrott på henne – själv valde att lämna rymdverkstaden.

Fredagens sista vittne är helt anonymt, och kommer att höras bakom stängda dörrar. Media är inte tillåtna att rapportera om det, och får inte heller ta del av vittnesmålet.

Under torsdagen hann man med att höra sammanlagt sex vittnen: en av männen som drog upp Madsen efter att ubåten sjönk, en rättsläkare, Kim Walls pojkvän, en radiooperatör på helikoptern som sökte efter Madsen, en helikopterläkare samt en av Peter Madsens tidigare praktikanter.

På måndag fortsätter rättegången mot Peter Madsen.

Dom i målet faller den 25 april.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Peter Madsen döms till livstids fängelse för mord på Kim Wall

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Kim Wall

Peter Madsen

Kim Wall

Köpenhamn

Våldsbrott

Danmark