Flicka kidnappades - fyra personer gripna

KRIM

15-åringen tvingades att tigga

1 av 2

En 15-årig flicka kidnappades från sitt hem i Bulgarien och fördes till Sverige för att tigga.

Under fredagsförmiddagen kunde fyra misstänka personer gripas.

– Hon satt utanför en butik och grät, säger Hans Hallonen på polisen.

Under fredagsmorgonen larmade butikspersonal polisen om att en flicka satt utanför deras butik, i centrala Nyköping, och grät. När polisen anlände till platsen och fick tag på flickan berättade hon att hon misshandlats av en man, som hon kallar ''bossen''. Patrullen transporterade då henne till polisstationen.

Tvingades tigga

När polisen förhörde den 15-åriga flickan berättade hon att hon blivit kidnappad i Bulgarien och förd till Sverige för att tigga på gatan.

– Hon sa att hon blev upplockad i sin hemby och körd till Sverige mot sin vilja, säger Hans Hallonen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Södermanland.

Den bulgariska mannen som kidnappat och misshandlat henne ska också vara samma person som kört runt henne till olika butiker och affärer – under hot.

Flickan är nu omhändertagen av sociala myndigheter. Man ska även kontakta hennes föräldrar som fortfarande letar efter dottern.

”Fyra personer gripna”

15-åringen kunde tillsammans med en polispatrull snabbt peka ut kidnapparen. Polisen slog då till och grep mannen och hans familj.

 – Fyra personer sitter gripna, det är ''chefen'' och familjemedlemmar till mannen, säger Jan Abrahamsson, biträdande vakthavandebefäl vid i Södermanland.

De gripna är två män 46 och 50 år gamla, en 41 årig kvinna och en pojke på 16 år.

Samtliga är misstänkta för människorov, en av männen är även misstänkt för misshandel. Alla fyra är hemmahörande i Bulgarien.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott