Pistol hittad hemma hos 30-åriga kvinnan

1 av 9
KRIM

Kvinnan misstänks ha hjälpt till att gjuta in småbarnsmamman Madelene, 29, kropp i betong efter att hon mördats.

Nu är den 30-åriga kvinnan misstänkt även för vapenbrott.

– Jag kan bekräfta att en pistol har hittats, säger advokat Björn Adolfsson till Aftonbladet.

Den 29-åriga småbarnsmamman Madelene försvann för fyra månader sedan från sitt hem i Upplands Väsby.

I början av februari hittades hennes kvarlevor ingjutna i betong, gömda i skogen.

Nya misstankar

För några veckor sedan häktades en 32-årig man och hans 30-åriga sambo. Han misstänkt för mordet på Madelene, hon för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling.

Den 32-årige mannen har tidigare haft ett förhållande med Madelene och han och hans nuvarande sambo är båda kända av polisen sedan tidigare. I förhör som hölls för drygt ett år sedan då paret misstänktes för narkotikabrott, framgick att paret hade en konflikt med Madelene, och anklagade henne för att förstöra för dem.

Förnekar brott

Nu berättar den 30-åriga kvinnans advokat, Björn Adolfsson, att hans klient har delgivits misstanke om nya brott: vapenbrott och stöld, något Expressen var först med att avslöja.

En pistol har under en husrannsakan hittats i kvinnans lägenhet.

Hur ser hon själv på innehavet?

– Hon förnekar brott, säger Björn Adolfsson.

Hon har en förklaring till att det har hittats hemma hos henne?

– Hon förnekar brott.

Om vapnet, som det också fanns ammunition till, kan kopplas till mordet på Madelene är inte känt. Aftonbladet har sökt åklagaren i målet, Ewa Tvengström, för en kommentar.

De nya uppgifterna om pistolen framkom vid nya förhör som hölls i dag där den 30-åriga kvinnan hördes om fynd som gjorts vid en husrannsakan hemma hos henne. Då hittades även en stulen bil varför kvinnan nu också misstänks för stöld.

Hon är sedan tidigare häktad för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden, vilket innebär att hon tros ha varit med och hanterat kroppen och att gjuta in den i betong.

Kvinnans 32-årige sambo är misstänkt för att ha utfört mordet. Han dömdes redan som 17-åring för att ha planerat ett annat mord.

ARTIKELN HANDLAR OM